Проучване посочи суперхраните на годината

Проучване посочи суперхраните за 2016 година | Диана

Бульон от кости опъва бръчките, брашно от зелени банани регулира захарта.

Брашното от зелени банани е една от суперхраните на тази година. Вкусното изкушение може да се добавя към шейкове и дресинги. Освен това то може да замени познатите брашна в нашето меню. Идеално е за хората, които имат глутенова непоносимост. Банановото изделие е богато на витамини и минерали. Приемът му помага за по-доброто усвояване на полезните вещества за организма. Брашното от зелени банани няма вкус на тропическите плодове, а по-скоро може да се сравни с пълнозърнестите брашна. Новата суперхрана на годината подпомага регулирането на кръвната захар и предпазва от диабет, показват новите проучвания.

Ферментиралата млечна напитка кефир също влиза в списъка на суперхраните за следващата година. Тя е богата на пробиотици и бактерии, които поддържат червата ни в добро здраве. Кефирът е по-подходящ за хора, които изпитват лактозна непоносимост, тъй като нивата й тук са по-ниски, отколкото в останалите млечни продукти. Той също така съдържа високи нива на калций и фосфор.

Бульонът от кости също влиза в списъка на новите суперхрани. Супата е богата на здравословни протеини, калций, магнезий, калий, фосфор и натрий. Този коктейл от полезни вещества предотвратява безсънието, умората, тревожността и помага за правилното и здравословно храносмилане. Той съдържа също голямо количество колаген, който е важен за здравата коса, кожа и нотки. С новата суперхрана младостта си поддържа латинокрасавицата Салма Хайек.

Докато нейните колежки пръскат хиляди долари за опъване на бръчки, ботокс и липосукции, неотразимата си визия 49-годишната актриса дължи на телешките кокали. „В момента правя нещо, което много ми харесва. Нарича се костен бульон. Звучи доста гадно. Взимаш телешки кости и ги вариш на бавен огън много време”, споделя огнената актриса. Салма Хайек пие по чаша от този еликсир всеки ден. „Там има толкова много желатин и мазнини, а също и костен мозък. Смятам, че е много полезно и ми помага да остана вечно млада. Ако приемаш правилните мазнини, това е ключът към младостта“, уточни актрисата.

Кленова вода е другият полезен продукт, който трябва да присъства на трапезата ни. В нея има високи нива на антиоксиданти и важни минерали, които помагат за регулиране на кръвната захар и спомагат за правилното функциониране на щитовидната жлеза.

Кафявите морски водорасли също влизат в списъка със суперхраните, които трябва да опитате. В тях има много калий, витамин К, както и много други основни хранителни вещества. Изследванията показват, че водораслите спомагат за предотвратяване на някои видове рак, включително рак на гърдата, който е най-разпространен сред дамите.

Още от дълбока древност хората забърквали любовни еликсири и похапвали различни храни, за да събудят сексуалния си апетит и мощ. Нарът е афродизиак, познат от векове. Всъщност не зрънцата на екзотичния плод, а кората му вдига либидото. За да изпитате ефекта на нара, трябва само да настържете кората му и да добавите към нея плодове по избор.

Похапването на сочни смокини е друг сексуален стимулатор. Вкусните плодове били любимата храна на египетската хубавица Клеопатра, която завоювала сърцата на най-желаните и силни мъже в древността. Още в миналото гърците пък открили, че бадемите връщат желанието за интимност. Освен че са много полезни, защото съдържат магнезий, фибри и витамин Е, ароматът им действал възбуждащо на дамите от Древна Гърция.

Отварата от джинджифил също може да ни превърне в тигри в леглото. Черният шоколад е прословут афродизиак, който действа особено силно на дамите. Сладкото изкушение действа, като ускорява отделянето на хормони. Топлият шоколад бил любимият сексуален еликсир на владетеля на ацтеките Монтесума, твърдят археолозите. Императорът изпивал няколко чаши от вълшебната течност, преди да отиде в харема си, където имало 600 дами.