Портокаловата кожа се страхува от овесени ядки, гирички и масаж

Ако можем да перифразираме един от шедьоврите на миналия век на Стенли Кубрик – „Портокал с часовников механизъм“, то и целулитът също така тиктака по кожата ни и и макар понякога едва забележим, в един момент може да избухне с нежелано големи размери, ако не взимаме мерки. От специални сапуни през всякакви серуми и кофеини и скраб за тяло, десетилетия наред женската половина от човечеството води битка с портокаловата кожа с променлив резултат.

Специалистите по здравословен живот стигнаха до извода, че само чистите храни, ежедневните упражнения и някои техники на релакс, могат да прогонят причинителите на неравната плът по бедрата и други части на тялото. Храненето е от ключово значение тук, тъй като храната е 80% от причината за образуването на целулит. След 30-ия ни рожден ден тялото драматично се променя, твърдят експерти и лакомствата направо се лепят за задните ни части, защото хормоните се променят и отслабват способностите на тялото ни да се оттървава бързо и пъргаво от захарта. Поради това само чистата, здравословна храна може да гарантира, цялостното ни здраве, но и да премахва целулита. За закуска е най-добре да се ядат овесени ядки и сушени плодове. Препоръчва се да се пие протеин шейк, след тренировка или след обяд, което подтиска апетита и особено помага с жаждата за шоколад при повечето хора. Като премахнем от менюто си червеното месо и захарта, това ни кара да се чувстваме и по-щастливи, а и пропъжда бръчките, казват фитнес инструктори.

Вярва се, че рутинната тренировка на всяка жена трябва да започне сутринта с 30 минути кардио преди закуска. Вдигането на леки гирички в определни упражнения два пъти седмично в добавка към това, е още по-сполучлив вариант за добра кондиция на тялото. Много полезно е и да се посещава йога или пилатес веднъж седмично, за удължаване и приятно, фино изпъкване на мускулите. „Комбинацията от тежести и йога прави женските тела да разцъфтяват“, категорични са треньори.

Както знаем има още едно златно правило в битката с целулита и то е да се пие вода колкото се може повече, за да се помогне не само да се очисти кожата, но и да се отмият мастните депа.

Още една добра стратегия – добавяйте винаги когато можете в режима си масаж на цялото тяло, в продължение на три месеца. Ваните със соли също помагат срещу задържането на течности, което причинява целулита.

Текст: Fashion Inside

http://fashioninside.bg