Прочистване от паразити

Прочистване от паразити | Диана image 1

Паразитите не са желани гости в нашето тяло. Те могат да си живеят в нас дълги години без да ги усетим, но могат и да ни причинят доста главоболия и сериозни здравословни проблеми. Едно е сигурно – по-добре да се избавим от тях. Съществуват редица начини и методи за борба с паразити. Всеки метод работи срещу определен вид или група паразити. Затова е добре да се направят няколко различни метода в последователен ред. Добре е всеки решен на това да прецени, коя от долните процедури ще му допадне.

*** Долните процедури са противопоказни при бременност и кърмене. ***

Противопаразитното лечение се състои в това, последователно да се изпълнят трите процедури, описани по-долу, с цел да бъдат унищожени всички възрастни паразити, техните личинки, яйца, а също и патогенни микроорганизми и гъбички. Ако не можете да изпълните и трите компонента, направете 1 или 2 от тях. Пак ще е много добре.

НАСТОЙКА ОТ ЗЕЛЕНИ ОРЕХЧЕТА

зелени орехчета

Как да си направим – набираме млади зелени орехчета в началото на юни месец (важно е да е първата седмица на юни – към 5-7 най-добре). Тези на снимката са по-големи от необходимите за това. Нарязваме ги на четвъртинки и ги заливаме с ракия или водка. Съотношението е: с 1 литър се заливат 40 орехчета. Оставяме да престои 40 дни на светло. След това прецеждаме получената настойка и съхраняваме на тъмно. „Ликьорчето“ на вид е като соев сос, има вкус на спиртна напитка и не е неприятно. Любопитно: в Италия приготвят подобен ликьор (nocino), но в него добавят и още няколко съставки, като лимон, карамфил, канелени пръчки и захар.

Как се приема – на гладно се изпива 1 супена лъжица от настойката в продължение на 7 дни. Желателно е да не се храним до 30 мин. след това, за да може да се усвои добре от организма ни. Ако усетите някаква непоносимост, може да започнете с приемане на по-малка доза, като постепенно я увеличите до 1 с.л. Ако ви е трудно да я приемате в чист вид, може да я разредите в 1/2 чаша вода, но не гореща, защото това ще убие нейните противопаразитни способности. Ако и това ви е много, може да изберете да следвате следната схема:

1-ви ден: вземете 1 капка, разредена в 1/2 чаша вода, преди ядене на празен стомах
2-ри ден: 2 капки в 1/2 чаша вода
3-ти ден: 3 капки в 1/2 чаша вода
4-ти ден: 4 капки в 1/2 чаша вода
5-ти ден: 5 капки в 1/2 чаша вода
6-ти ден: вземете 2 чаени лъжички, разредени в 1 чаша вода.
Когато разтваряте капките във водата, изчакайте 15 мин. и тогава я изпийте. Това е много щадящ вариант.

Важно:
Тези, които имат заболяване на щитовидната жлеза, не трябва да приемат тази настойка или само след консултация с лекар. Причината е високото съдържание на йод.
Препоръчително е останалите членове на семейството, също да приемат по 1 лъжица от настойката, докато трае лечението ви и малко след това, за да не ви заразят повторно. Те могат да бъдат носители на паразити без да проявяват някакви симптоми за това.

ПЕЛИН

пелин

Отдавна са известни способностите на пелина да унищожава паразити. С неговата помощ може да се избавите от прости микроорганизми:

едноклетъчни камшични
хемолитичен стафилокок
протеус
котешки лямблии
трихомонас
хламидии и други,

които нарушават обмяната на веществата в организма, водят до възпаление на тънкото черво, причиняват различни болести на черния дроб и жлъчните канали, кожни заболявания (диатеза, алергия, копривна треска, екзема, псориазис…), различни простудни заболявания с отделяне на слуз и гной.“
В повечето случаи, организмът се заразява с тази гноеродна инфекция поради неправилното хранене и начин на живот. Системното приемане на отвари от пелин и влагалищни промивки са много ефикасни. Горчивината на пелина стимулира дейността на организма ни и ни дарява с прекрасен тонус.

В случая се приема билката пелин във вид на прах по следната схема:
1-ви ден: вземете 1 щипка преди хранене (с вода)
2-ри ден: вземете 1/4 чаена лъжичка преди ядене (с вода)
3-ти ден: вземете 1/3 чаена лъжичка
4-ти ден: 1/2 ч.л.
Увеличавайте постепенно дозата до достигане на 1/2 супена лъжица. Приемането на пелин продължава 2 седмици. След това се взима по 1/2 супена лъжица веднъж на седмица (за няколко седмици).

КАРАМФИЛ

карамфил

Схема за приемане на карамфил във вид на прах:
1-ви ден: приемайте по 1/5 чаена лъжичка 3 пъти преди ядене
2-ри ден: приемайте по 1/4 чаена лъжичка 3 пъти преди ядене
от 3-ти до 10-ти ден: приемайте по 1/3 ч.л. 3 пъти на ден преди ядене
след 10-тия ден: по 1 чаена лъжичка веднъж на седмица за няколко седмици

Добре е 3-те компонента (орехова настойка – пелин – карамфил) да се направят в тази последователност един след друг, за да е цялостно прочистването от паразити. В случай на нужда лечението може да се повтори след 2 седмици. А през годините добре е да се прави с профилактична цел.

* * * * *

Малахов препоръчва следното прочистване от паразити:
* чай от пелин – 1 ч.л. от билката се запарва с 250 мл вряща вода и престоява 10 мин. Пие се по 3 пъти на ден по 1 чашка. Така ще бъдат унищожени гноеродните микроорганизми, а освен това ще ни се активира кръвообращението, ще се подобри храносмилането, ще се засили обмяната на веществата (затова е добре да се пие при наднормено тегло и нарушена обмяна). Също така помага при подут корем и газове, недостатъчно отделяне на жлъчка, при камъни и пясък в бъбреците.
Със същия чай могат да се правят промивки сутрин и вечер.

* вътрешно приемане на урина – според Малахов това е един от най-съвършените методи за цялостно лекуване на тялото.

* гладувания – провеждането на 3-7 дневни пълни гладувания прочистват всякакви гноеродни инфекции. По време на гладуванията единствено може да се приема отвара от пелин или урина.

* чесънът успява да убие доста вредни организми в тялото ни, затова консумирайте повече от него (с всяко хранене яжте много чесън стига да не ви дразни стомаха)

* клизми с отвара от пелин или клизми с чеснова вода (пасирайте 2 скилидки чесън в 1 чаша вода, прецедете и направете клизма) – и двете ще убият острици, хелминти, глисти, аскариди и други.

* * * * *

Пречистване от паразити с ликьор

Какво ни е необходимо:
2-3 супени лъжици сладък ликьор
2 пакета английска сол или 60 мл рициново масло
леген с топла вода

Подготовката:
Добре е в деня преди процедурата, да си прочистим червата от съдържанието им за по-лесно и бързо излизане на паразитите. Може да пием някакъв билков чай с разхлабващо действие, който да ни подейства през деня.

Процедурата:
В 2 часа през нощта (тогава паразитите се активират и пробуждат) ставаме и изпиваме сладкия ликьор. Паразитите обичат сладкото, а алкохола ще ги „опияни“, те ще се отпуснат от стените на червата ни и ще започнат да се реят свободно в тях. Затова точно 30 минути след изпиването на ликьора трябва да вземем очистително с незабавно действие. Това може да е или английска сол или рициново масло. Но добре е всеки да пробва преди процедурата дали тези 2 очистителни имат незабавно действие (на някои хора дори не им влияят). Очистителното ще избута навън всички реещи се паразити. Желателно е да седнем в леген с топла вода, защото паразитите обичат топлото и натам ще се насочат. Когато очистителното ни подейства, може да разгледаме фекалиите, за да видим дали сме отделили паразити. Ако имаме, ще ги видим как шават.

Автор: Mer