Професор Галина Куртева: „Лекарството” от чесън срещу рак е измама и не лекува

Професор Галина Куртева: „Лекарството” от чесън срещу рак е измама и не лекува | Диана

Препаратът никога не е изпитван клинично от лекари, твърди медикът.

Допълнително по темата: Жестока измама с лекарството за рак „Натанал”

Лекарството” от чесън срещу злокачествени тумори, което преди дни бе представено от медиите като средство, което лекува рак, бе тема на разговор в студиото на Нова телевизия. Професор Галина Куртева заяви в прав текст, че посочените от производителя свойства на препарата не отговарят на истината.

„За да може едно лекарство да бъде определено като лекуващо болест, то трябва да премине през клинични изследвания, чесънът е добре да се използва за консумация, не за лекуване. Няма нищо общо с истината твърдението за свойствата на препарата”, категорична бе професор Куртева.

Според нея, повечето от медикаментите имат имуностимулиращ ефект, но това нищо не значи. Проф. Куртева направо обвини в лъжа производителката на препарата по повод на нейното твърдение, че лекарството е одобрено от специалист по онкология от София, който обаче вече не е жив.

„Когато се правят репортажи за подобни препарати, трябва предварително да се търси мнението на лекари и да не се пускат лъжливи твърдения, които могат да объркат хората”, препоръча проф. Куртева.

Тя бе категорична, че ако има нещо, което показва някакъв положителен ефект, лекарите са първите, които ще го обявят.

Източник: Блиц.БГ