Роршаховият тест с петна разкрива най-големите ви тайни. Готови ли сте да ги разберете?

Роршаховият тест с петна разкрива най-големите ви тайни. Готови ли сте да ги разберете? | Диана image 1

Роршаховият тест с петна представлява един от най-известните и най-спорните тестове в историята на психологията и психоанализата.

Тази проективна техника показва много неща. С едно изречение – може да разкрие тайните на вашата душа. Швейцарският психиатър Херман Роршах, формирал капка по капка на хартията симетрични, но неопределени форми и същите ги показвал на своите пациенти. Тестът е открил много неща, които казаните думи не ги разкриват.


Тествайте се и вие, и открийте по какъв начин се сблъсквате с емоциите си, по какъв начин изживявате средата около вас и каква е връзката с другите.


1. Тази картина представлява връзката ви с други хора. Погледнете добре и кажете какво виждате:

Две личности, които се целуват
Вие сте филантроп. Истинска социална личност, която се радва на времето, което прекарва с хората, особено приятели. Имате доверие в своето обкръжение и лесно може да взаимодействате с непознати. По природа сте оптимист и креативен тип.

Животни
На кои животнит ви напомня тази рисунка? С какво я свързвате в живота? Ако виждате диво животно, което се бори с други, може би тайно нямате доверие на хората около вас. Помислете от къде идва вашия страх.

Черен дим

Какво ви говори това понятие? С какво точно го асоциирате? Дали ви напомня на цигарите, които страстно палите? Или може би смущаващ огън, който ви унищожава?

2. Какво виждате на тази картина?
Прилеп
За някои хора той е символ на злото, докато за други представлява свобода. Ако прилеп ви напомня на вампир, открийте от какво точно се чувствате изтощени и уплашени.

Две личности

В теб има две различни личности, които взаимно се надлъгват. Това противоречие носим всички в себе си, но при някои е значително по изразено. Какво друго виждате в картинката? Личности, които са насочени една спрямо друга? Дали на вас ви изглежда като взаимно воюване или не

Пеперуда
Какво за вас е пеперудата? Дали е символ на нежността или показване на свободния дух? Пеперудата символизира трансформация, но и социален живот. Ако тази снимка ви напомня на пеперуда с разперени крила вероятно сте особено социална личност, която има многобройни приятели.

Ангел
Ангелът е символ на защитата, душевност и невинност. Вие всъщност буквално се обръщате към ангелите за помощ, когато сте под голям стрес и напрежение.

3. Тази картина представлява отношенията ви с баща ви

Паяжина
Какви са вашите чувства и представите за паяците и техните мрежи? Чувствате ли, презрение и страх?Или пък, ловко им се възхищавате на тези същества? Паяковата между другото означава и сложни отношение върхи, които трябва много да се работи. Спомнете си: Кога за последен път говорихте с баща си?

Бухал
Помислете за какво ви напомня бухал? Какви са вашите емоции за него? За някои народи бухал е символ на мъдростта, докато за други мрачна мистерия. Анализирайте какво означава този символ за вас и опитват да го съпоствите с отношението, което имате с баща си.

Бръмбар
Много хора се страхуват от насекомите, особено от пчели. Какви емоции тази снимка предизвиква у вас? С анализа на чувствата, които ви се случват по време на гледането на тази снимка, може да разкриете какви са чувствата към баща ви.

Рак
Докато някои хора, ракът им напомня за морето, годишния отпуск, за другите същия представлява олицетворение на опасността. Как се чувствате вие? Ракът също може да бъде и символ на страхопочитанието, емоция, която често таите към родителите си.

Източник – „За жената“