Топ 5 на продуктите, изгарящи мазнините

Топ 5 на продуктите, изгарящи мазнините | Диана

Те способстват за нормализирането на обменните процеси и притежават „отрицателна калоричност”.

За да се отслабне трябва да ядем по-малко и се движим повече, за да се изгарят мазнините. От тази проста истина отърване няма. Добрата новина за отслабването е, че то може да бъде ускорено, ако редовно се употребяват продукти, които бързо и ефикасно изгарят мазнините.

Те способстват за нормализацията на обменните процеси и притежават т.нар. отрицателна калоричност. Запомнете обаче, че за да отслабнете трябва да изразходвате повече калории, отколкото употребявате. А продуктите, за които ще стане дума, помагат да се ускори процеса на отслабването.

1. Джинджифил за изгаряне на мазнини 

Джинджифилът съдържа голямо количество ефирни масла, които при попадането в стомаха симулират неговата активност. Така се ускорява обмяната на веществата, което способства за по бързото изгаряне на мазнините. Джинджифилът също така подобрява състоянието на кожата като я прави по-еластична.

2. Млечни продукти

Млечните продукти (без пълномасленото мляко) помагат за бързото изгаряне на мазнините в коремната област. Те способстват за увеличаването на хормона калцитриол, който ускорява обмяната на веществата и окисляването на мазнините. Калция, който се съдържа в млените продукти, е способен да се свързва с мазнините, затруднявайки усвояването им в червата. Според диетолозите редовната употреба на обезмаслена извара или кисело мляко способстват за отслабването. Те съдържат и много лесноусвояеми протеин, който също ускорява мастния метаболизъм.

3. Зеле – за изгаряне на мазнините 

За тази цел са подходящи всички видове зеле: бюкселско, савойско, пекинско, броколи и най-обикновеното, което е като четка за червата, отвеждайки всички шлаки и токсини. Зелето е зеленчук с отрицателна калоричност. Това означава, че за преработката му организмът трябва да изхаби повече енергия, колкото ще получи. Затова зеле може да се яде без никакви количествени ограничения.

4. Грейпфрут

Редовната употреба на грейпфрути помага да се свалят излишните килограми. Изследователи от Калифорния са открили, че употребата на грейпфрути води до отслабване, което е обусловено от химичните им свойства. Този цитрусов плод съдържа голямо количество витамина С и други биологически активни вещества, способстващи за понижаването на теглото. Грейпфрутът е богат на флавоноиди, притежаващи мощен пикочогонен ефект, което усилва разграждането на мазнините.

5. Зелен чай 

Диетолозите наричат зеления чай “един от най-мощните убийци на мазнини”. Многобройни изследвания показват, че екстракта от зелен чай способства за ускоряването на обмяната на веществата. Освен това зеленият чай подобрява настроението, притежава противоракови свойства и помага за предотвратяването на сърдечно-съдови заболявания. В зеления чай се съдържа голямо количество кофеин, ускоряващ процеса на изгарянето на мазнините. За постигането на положителен ефект е необходимо да се изпиват по 3 чашки дневно от тази напитка.