Три стъпки, с които да привлечете благополучието в своя живот

Три стъпки, с които да привлечете благополучието в своя живот | Диана image 2

Благополучие. То е нещото, което разбираме като здраве, успешна работа, прекрасни взаимоотношения и финансово спокойствие. Оказва се понякога обаче, че дори да са налице всички тези неща, ние не се чувстваме удовлетворени. И то е най-често, защото подхранваме едно много твърдо и упорито убеждение, че всъщност не заслужаваме всичко това. Може би най-трудното за корекция от всичките ни убеждения, които на практика работят като едни самовъзпроизвеждащи се програми, записани в нашия компютър-ум.

Кога и при какви обстоятелства е станало това, не е лесно да се каже, но и едва ли има значение. Обратно на някои подходи в психологията и психотерапията, ние няма да се ровим в миналото. За нас миналото не е изворът на всички беди, неправилни модели и преживени травми. Миналото за нас е само папка с име “Справки”, която е пълна с файлове, вече проиграни. Ние ще я отваряме, единствено когато ни се налага да потърсим забравен адрес на някоя “връзка”.

Тази компютърна аналогия не е случайна, защото искам да ви насоча към приликата на нашия мозък с компютър. Така по-добре разбираме, че, както нещо е записано в паметта на компютъра, респективно в ума, така може да бъде и променено и изтрито.

Три прости стъпки по Пътя на Осъзнатото Сътворяване могат да ви отведат до онова, за което копнеете!

ПЪРВА СТЪПКА: Създайте своята Работилница за Осъзнато Сътворяване.

Работилницата е едно място във вашето съзнание, където ще се оттегляте, когато искате да създадете мисловни форми, нови убеждения и предмети на Силата, чрез които се стартира процес на привличане и съответно проявяване във физическата реалност. Знайте, че всичко, което създадете там, ще има потенциала да привлече своя физически еквивалент от материалния свят.

Напомням ви мисълта на Вадим Зеланд от “Транссърфинг на реалността” – “Фантазиите не съществуват. Всяка измислица е реалност.”

В тази Работилница ще можете да създавате предмети, да поправяте ситуации, също да сътворявате събитията и обстоятелствата, които желаете. Това не е нещо ново за вашето съзнание, защото и без това досега сте го правили, без обаче да осъзнавате процеса на привличане и създаването на енергийния мисловен модел преди него. Затова и сред привлечените в живота ви неща има такива, които не ви допадат. А какво да правим с тях, ще говорим в друга статия.

За да създадете своята Работилница, първо е необходимо да постигнете ниво Алфа на мозъчната активност, което не е нещо сложно, нито пък трудно.

Известно е, че мозъкът ни излъчва вълни с различна честота в определени диапазони през различните периоди от денонощието. Когато сме будни и активни, най-често през деня, мозъкът ни работи в диапазона 13-20 Hz на бета честота. Тета честотата – 4-8 Hz е по-бавна и това е времето на съня, а делта е дълбокият сън – 0.5-4 Hz, когато мозъчните вълни още повече се забавят.

Алфа нивото е на честота (8-13 Hz) и се смята, че това е творческото състояниe на ума. Това е честота, на която човешкият мозък излъчва малко преди заспиване и малко след събуждане. Можете да се научите да влизате в нея и през деня по два много прости начина.

Първият е да се настаните удобно, да се отпуснете, да затворите очи и да ги обърнете леко нагоре към веждите. След това започнете да броите обратно от 100 до 1.

В момента, в който стигнете до 1, може да визуализирате всичко, което искате да получите. Може да си представяте как се намирате на любимо свое място сред природата, как спортувате любимия си спорт или да използвате това състояние за лечение на болно място от вашето тяло.

Вторият начин е след като се отпуснете, да си представите красив морски пейзаж на залез, да “видите” как слънцето бавно залязва на хоризонта и да почувствате тишината и умиротворението на тази картина.

Алфа нивото позволява да се консултирате с интуицията си, като й дадете възможност да ви говори чрез образи и картини, които могат да ви се появяват. Това е добро състояние за получаване на отговори, то може да ви помогне за преодоляването на психически бариери или да си обясните сложни ситуации. След приключване на сесията ви в Алфа състояние, трябва постепенно да излезете от него. Това става с броене от 1 до 5, като си напомняте, че сте будни и се чувствате добре и в отлично здраве.

Когато сме постигнали ниво Алфа, можем да пристъпим към създаване на нашата Работилница. Представете си едно място, което ви харесва, може да е гора, море, езеро, полянка, нещо, което ви изпълва с приятно чувство. Почувствайте колкото може по-ясно атмосферата там, вдъхнете въздуха, усетете аромата на море или гора. Декорирайте го с цветя, водопади, камъни, не бързайте, отделете си достатъчно време, за да го направите такова, че да ви изпълва с хармония и радост. После си намерете работно пространство, на пясъка, на тревата, или си “направете” удобен стол, отпуснете въображението си и знайте, че това е вашата Работилница, в която ще творите нещата, които желаете за себе си. Останете там, колкото ви е нужно и приятно. Отдайте се на усещанията си. Кажете си, че тук има всички необходими инструменти, които ще ви трябват за Сътворяването. Огледайте се около себе си и си “направете” рафтове или полици, или просто разполагайте на земята “нещата”. И това, което най-напред ще ни е необходимо, е нашата Кутия с нови убеждения. Кутията визуализирайте такава, каквато ви харесва.

ВТОРА СТЪПКА: Преразгледайте убеждението “Аз не заслужавам”.

Обикновено именно то държи далеч от вас желаните неща. Това убеждение може да властва над вас и когато имате всичко, и когато нямате достатъчно, и когато нямате нищо. Ето писмо от една моя курсистка, свързано с тази тема.

“От детството си влача подсъзнателното убеждение, че не съм достатъчно добра и че не заслужавам благополучие и щастие. Приемам за съвсем естествено всички останали да го заслужават, а за себе си не го допускам. А всъщност гласът на разума диктува: в работата си съм много добра, имам международни сертификати за това, с което се занимавам, получила съм външно признание по международни стандарти, работата ми ме удовлетворява, не работя само за да се издържам, работя много, печеля добре, нямам проблеми в екипите, с които работя, имам прекрасно семейство, стабилен брак, здраве… и въпреки всичко остава това много дълбоко скрито убеждение, че не заслужавам благополучие.”

Чувството за благополучие, не зависи от това, какво имате или нямате, то зависи доколко дълбоко е вкоренено у вас убеждението, че не заслужавате да имате. Затова тази стъпка е свързана с работа над убеждението “Аз заслужавам всичко най-добро в този свят”. Казано с други думи, то означава “Полага ми се по право”. Когато имаме съмнения за това, че щастието, добруването и материалните блага ни се полагат по право, именно тогава ние подхранваме и задържаме в себе си убеждението, че не заслужаваме най-доброто.

Ако можехме с вас да “притичаме” по страниците на най-мъдрата книга Библията, щяхме да видим колко много послания се съдържат в нея в тази връзка. Може би нямаше да запомним всичките, но и едно ще ни стигне засега. И това е Божията идея за човека: “Хамбарите му трябва да са пълни, чашата му да прелива”! Затова напишете на листче новото си убеждение “Аз заслужавам всичко най-добро в този свят”. И докато сте в Алфа, поставете го в Кутията и “вижте” как златна светлина засиява около нея!

Когато смяташ, че не заслужаваш, ти смяташ все едно, че не си достатъчно добър. А то е, защото някъде дълбоко в подсъзнанието има загнездено едно мътно, понякога почти неуловимо, но друг път много ясно осезаемо чувство за вина.

Огледайте ситуации, за които се чувствате виновни, може да е скарване с някого, може да е непочтена постъпка, неискреност, нещо, за което чувствате, че не сте направили правилно. Запишете си тези “справки”.

Според кармичния закон, човек получава това, което е дал или направил. Такъв е Законът за причината и следствието, смятан за неотменим и Върховен закон, действащ на всички нива на съществуването.

Но вижте какво казва Флорънс Сковъл Шин в своята книга “Играта на живота и как да я играем”:

“Иисус Христос донесъл добрата вест (Евангелието), съгласно която съществува по-висш закон от кармичния, закон, който превъзхожда кармичния закон. Това е законът за благодатта на опрощението. Това е законът, който освобождава човека от закона за причината и следствието – законът за последствията. “Не сме под закона, а под благодатта”. Казано ни е, че на това ниво човек жъне, където не е сял; Божиите дарове просто се изливат върху му. “Всичко от Царството Божие е негово”. Такова непрекъснато състояние на блаженство очаква човека, който е преодолял земния начин на мислене.”

Справките, които си написахте като отминали ситуации, носят кармичния смисъл на отговора на въпроса “Защо не заслужавам най-доброто?” Затова срещу всяка ситуация запишете следното твърдение: “Прощавам на себе си и на всички участници в ситуацията и призовавам Закона за благодатта на опрощението да хармонизира живота на всички ни.”

ТРЕТА СТЪПКА: Да задействаме закона за резонанса

Законът за Резонанса е познат още като Закон за привличането или за Подобието. Да поиграем с думата благополучие, благо-получавам, получавам блага, а сега вижте думата благодаря, благо-дарявам, дарявам блага. Двете думи си приличат, а законът за Резонанса гласи – колкото по-подобни са две неща, обекти, явления или понятия едно на друго, толкова по-силно те си взаимодействат и толкова по-мощна е връзката между тях.

Изводът е много прост: Използвайте благодарността, за да привлечете благополучието. Независимо от това дали имате, или нямате материални придобивки, благодарете за всичко, което в този момент забелязвате, усещате и разбирате. Нека думата “благодаря” бъде първата дума, с която се събуждате, и последната мисъл, с която заспивате. Всеки ден отделяйте по 5 минути сутрин и вечер, за да изразявате своята благодарност – за тялото, чрез което присъствате в материалния свят, за цветето, което ви създава усещането за красота, за щурците, чиято музика ви изпълват с хармония, за кучето, което ви обича, за приятеля, който ви звъни да чуе как сте, за майка и татко, чрез които се появихте на тази земя, за храната, с която се заситихте днес, за електричеството, което ви дава светлина, за вратата, през която можете да излезете, за компютъра, който ви свързва с целия свят… за всичко, което можете да се сетите, щом само хвърлите поглед около себе си…

Направете си такъв списък и го допълвайте всеки ден.

Много скоро Благодарността ще доведе при вас своя брат-близнак Благополучието!

Автор: Марияна Анастасова, www.poznanieto.net