Внимание, деца! Гледната точка на един недоспал татко за бащинството

Преди да дойдат децата, по-често жените, но понякога и мъжете имат напълно идеалистични представи за времето и преживяванията, с които предстоят да се сблъскат в ежедневието си.

Истината, както е всеизвестно, е съвсем различна, а реалността обикновено пресреща новоизлюпените родитери с куп изненади и ги сварва напълно неподготвени!

Ето какво споделя един млад татко, без да навлиза в подробности, но с подпухнали и зачервени от безсъние очи.

 

„Никой не ме предупреди за трудностите. С едно дете положението е сложно, но с две, повярвайте, направо е влудяващо! Когато са наоколо често ми се струва, че идва краят на света. Не искам да кажа нищо лошо, но понякога те са направо отвратителни! Но пък когато заспят в легната си, направо ми разтапят душата!

Периодът между ранното детство и предучилищната възраст, когато имате повече деца направо няма край. Те са толкова изтощаващи в тази възраст, искат да пипнат всичко, да влязат навсякъде, да се покатерят по хладилника и по главата ти. Няма начин да бъдат спрени!  В тази възраст те са като обладани от зли духове!

Трополенето на детски крачета в два часа след полунощ е най-страшният кошмар за всеки родител! Това е наистина ужасяващ звук, повярвайте!

Някъде около периода между първите стъпки и времето, в което детето започва да използва гърнето е времето, в което то обикновено го възприема единствено като играчка. Това е времето за розови понита и шоколадови пеперуди, и всичко би било прекрасно, ако не се налагаше постоянно да висим в банята, за да поправяме последствията  от играта с гърнето.

В тази възраст децата хапят! Да, точно така! Не защото са канибали, и психолозите имат обяснение защо се случва това, но родителите рядко имат време да четат какво пишат психолозите.

Скоро те започват да играят на PlayStation и са по-добри от вас, трябва да си признаете това!

Научават се твърде рано как се използва смартфона.

А няколко минутното затишие задължително предвещава бури. Като например разпръснатото по цялата кухня съдържание на кофата за боклук.

С един сладолед на клечка можете да си подсигурите няколко минути тишина, но след това пускането на пералнята е неизбежно. Е, без бебето, за жалост. За него трябват допълнителни занимания в банята.

Когато приемете идеята, че е добре детето да спи в семейната спалня, трябва да сте подготвени за нерегламентирани боеве през цялата нощ. Нещо от сорта на бой в бар!

Когато имате куче, вероятно ще откривате косми от него навсякъде, но когато у дома има малки деца, трохите ще са ваши постоянни спътници. С удивление ще ги откривате дори в портфейла си. Дори ще ви се струва, че извират от някакви тайни местенца във всеки ъгъл на дома ви.

Всеки път, когато се опитвате да обуете обувки на наследниците си, ще ви се струва, че рушите най-съкровените им представи за живота.

Всичко, до което се докосват хлапетата е мокро. Не ме питайте, защо? Приемаме го и толкова. Все пак техният начин да откриват и опознават света е облизването, така че мокрте  петна са напълно в реда на нещата.

Ако се тревожите, че отдавна не сте посещавали фитнеса, спрете веднага. Вие и така си го правите – разнасяте хлапетата на конче, а също и столчетата им за колата, често заедно с децата в тях. Непреъкснато се борите или боксирате или играете на криеница и гоненица. Дали са ви нужни допълнителни тренировки?

Храненето на бебетата и малките деца е истинско бедствие, съпроводено от постоянното прелитане на храна във въздуха, пляскането й на пода и размазването й върху вашето лице.

Често понятието „ядрен взрив“ е доста по-точно, за да замести едно друго: „детска истерия“.

Първата стъпка към пълния родителски провал са споровете с хлапетата.Особено на обществени места.

Когато у дома има деца, въпросът какво е това кафявото на пода, е напълно излишен. Вероятно е стъпкан пастел, разтопен шоколад, но може и да не е! Все пак внимавайте.

Децата имат таланта да се смеят с пълен глас и дори да сочат с пръстче винаги в най-неподходящия момент. Например, когато видят някой гол на плажа.Имайте под ръка чифт много тъмни слънчеви очила или се правете, че изобщо не сте виждали това хлапе преди.

Универсалното оръжие, с което и за миг не бива да се разделяте, ако около себе си имате деца, са мокрите кърпички! Спете под възглавница си с тях непрекъснато.

sleepy father2

Всеки баща може да се превърне в шампион по автомобилизъм, ако в колата му крещят деца, дори когато пътните знаци категорично забраняват повече от 50 км/ч. Въпросът е  не как да се отървете от децата, а максимално да се съкрати времето, в което сте заедно с тях в автомобила.

Но, не бива да пропускате факта, че единствено и благодарение на вашите деца, след поредната безсънна нощ, вие все пак ще намерите сили да се усмихнете. И в това е тяхната тайна детска супер-сила.

Това е само малко от истината за прекрасната лудост, която малките деца ще донесат в живота ви, но вярвайте, заслужава си!

Адаптация от babyblog.ru