Вселенският закон на отразяването

Вселенският закон на отразяването | Диана

Много често човек излъчва собствения си страх и ненавист към обкръжаващия свят, а след това изпитва защитна реакция, които също са страх и тревога.

В резултат –  той получава, това което е дал. А може да даде нещо друго – например – любов, нежност, внимание, грижа… От нас самите зависи това, което ще получим.

Оттук идва и съзидателната препоръка – излъчвайте добри чувства и Вселената ще ви отвърне със същото. Всеки привлича това, за което си мисли. Колкото повече добри мисли и действия имаме, толкова повече доброта и любов ще привлечем в живота си.

Каквото дадем, това и получаваме. Ако ограбим някого, животът неизменно ще ограби нас.

Ако лъжем, животът чрез обкръжаващите ни хора, ще ни отвърне със същото. Злите думи, които се изказват умишлено, се връщат на адреса на този, който ги е изрекъл.

Аналогията може да се опише най-просто по следния начин:

– Ако във вас има предателство, вие ще бъдете предадени

– Ако във вас няма предателство, предателството ще ви подмине.

Приемете мисълта, че влияете върху жизнените ситуации, в които се озовавате. За хората, които са ненужно подозрителни и придирчиви към близките си, е много характерно да обясняват жизнените си неуспехи с външните обстоятелства.

Подобни хора са убедени, че обкръжаващата среда се отнася несправедливо към тях без особена топлота и внимание. Те много трудно могат да разберат, че  сами приписват на околните прекалената си подозрителност, безсърдечие, липса на внимание, както и всякакви други отрицателни качества.

Именно затова – човек, който иска любов и едновременно се защитава от нея няма как да получи истинска любов. Той не получава внимание грижи и любов, защото сам ще провокира околните да не му ги дават.

Можем да помогнем на подобни хора като ги доведем до убеждението, че те самите са автори на чувствата, които проектират в другите.

Признанието на авторството на жизнените ситуации, които обкръжават човека, наистина е способно да ги промени към по-добро. „Животът в къщата, в която не сте вложили своя труд, няма да ви донесе радост”.

Няма действие без последици. Ако постъпките на човека са станали причина за страдания на другите, в същата степен ще страда и той.

 „Обикновено ние намираме събеседници, които са подобни на нас. Това означава, че е лесно да общуваме с тези, които ни отразяват”.

Ефект на бумеранга

Каквата е вашата готовност, такава е и готовността на обкръжаващите ви. Например – ако човек не се вписва във вашия график, той несъзнателно не е готов за среща с вас.

Това означава, че и вие не сте готови за тази среща, за да му помогнете. Всичко, което излиза от човека, се връща при него. Свикналият да мисли негативно, следвайки закона за отражението, постоянно се озововава във всевъзможни негативни ситуации.

Човекът е своеобразен магнит, който привлича себеподобни. Преди сутрин да излезете от дома си, дарете своята любов на целия свят, мислено се настройте, че ще се срещате само с приятни, умни, добри и щастливи хора. И именно с такива хора ще се срещнете!