Здравето според вашето лично число и Аюрведа

За вашето Здравето и вашите лични числа и каква връзката на нумерологията с Аюрведа.

Даниела Тодорова – Кабала

В древността числата се разпределяли спрямо четирите елемента: огън, въздух, земя и вода, а те от своя страна играели роля за химичния баланс на организмите.

Една от най-старите науки за живота е Аюрведа, която се преплита и във ведическата нумерология. Индийците знаели, че в човешкия организъм действат три основни потока течности, определящи здравословните проблеми, поведението и характера – въздух, жлъчка и слуз.

Всяко число има определено влияние върху човека. То може да действа както благотворно, така и отрицателно, в зависимост от комбинацията му с останалите вибрации. Склонността към различните заболявания, могат да се определят от числата, присъстващи в основните параметри на номерологичния анализ – път на живота, число на душата и число на името ( пътят на живота е сбор от дата, месец и година на раждане; числото на душата е датата на раждане).

Единица

Ако сте под влияние на числото 1, по принцип имате отлично здраве. Не се оплаквате и не хленчите. Когато имате нужда от съвет, търсите най-добрия специалист, лекар с добро име и авторитет. Това не значи, че ще спазите всичко, което ви е предписано.

Обикновено си правите изводите сами. Като част от тялото, в Аюрведа, единицата се свързва с костите. Управлява дясната половина от тялото и лявото полукълбо на мозъка.

Химичният баланс е жлъчка, темпераментът е активен. За това е добре да се храните с повечко зеленчуци и плодове. Ако решите да прочистите организма си, направете го през лятото.

Единиците боледуват от високо кръвно налягане и имат проблеми с очите, за това е добре да консумират моркови.

Добре е да са сурови, настъргани на салата с магданоз и малко зехтин. Поради активния начин на живот, възникват и проблеми със сърдечно-съдовата система и кръвообращението.

Ако сте под влияние на числото 1, трябва да внимавате с кръвта си. Правете упражнения за гъвкавост на гръбначния си стълб, защото има вероятност от злополуки в определен момент от живота ви. Проверявайте редовно очите си. Там също ви е слабото място. Характерно заболяване за единиците е астигматизмът.

За да имате баланс в организма си, носете злато или мед. Като метали, те ще укрепят имунната ви система, сърцето и дихателните ви пътища. Като камъни е добре да имате топаз или кехлибар.

Цветовете също оказват влияние на аурата и телата на човека. За единиците е добре да носят всички нюанси на златистото, слънчево жълто, оранжево и лилаво. Така ще се изчистят от напрежението и стреса.

ДВОЙКА

Ако сте под влияние на числото 2, здравето ви се нуждае от особено внимание. Вероятно подсъзнателно търсите баланс в алтернативните способи на лечение. За вас е много полезна медитацията. Предпочитате билколечението и знаете как да се предпазвате без да използвате съвременните методи на имунизация.

Като част от тялото в Аюрведа, двойката се свързва с кръвта. Управлява лявата половина от тялото и дясното полукълбо на мозъка. Химичният и баланс е слуз, а темпераментът е спокоен. Ако сте под влияние на двойката, храната ви може да е както сладка, така и стипчива. Ядките са много полезни за вас. Ако не обичате много подправките, то си засадете сминдух и къри. Прочиствайте организма си в понеделник, денят на Луната.

Двойките са много чувствителни и за това често боледува нервната им система и са подложени на силен стрес. Чаят от лайка, маточина или радика е подходящ за успокоение. Напреженията често оказват влияние на храносмилателната система и не рядко се появяват гастрити.

Ако при вас присъства числото 2 в името, в датата на раждане или пътя на живота, вие често страдате от емоционални разстройства. Имунната ви система е слаба и не рядко това води до простудни заболявания. Препоръчвам ви да си направите мед от радика ( глухарче) или сладко. Ако сте жена, има вероятност да страдате от утробни инфекции. При мъжете, слабото им място са тестисите и черния дроб. Избягвайте солта, кафето и цигарите. Заболяванията много често са хронични и продължителни. Обикновено се дължат на собствените ви тревоги.

Склонни сте към доброкачествени туморни образувания и не рядко се отстраняват с операции. Пийте по 1, 5л. На ден отвара от равни части коприва, бял равнец и невен. Правете го в продължение на три месеца. Тази смес е против ракови заболявания.

Слабото място на двойките са гърдите и гръдният кош. Лекувайте стреса с медитация и дълбоки вдишвания.

За да имате баланс в организма си, носете сребро. Цветовете, подходящи за вас са бяло, светло зелено, бледо жълто, синьо и светло лилаво.

Камъните за двойката са перлата, смарагдът и лунният камък. Тъй като това число носи много силна сензетивност, добре е да се използва и планински кристал. Така ще балансирате нервната си система и ще преодолеете излишните тревоги.

Тройка

Здравето на тройката е много добро. Оптимизмът и смехът и премахват напрежението и стреса. За това, имунната система е силна. Инцидентите, в които попада са по-скоро резултат от нейното разпръскване на енергията в различни посоки и не доброто съсредоточаване.

Като част от тялото, в Аюрведа, тройката се свързва с мозъка. Химичният и баланс е уравновесен, а поведението и е оптимистично.

Ако сте под влияние на числото 3, вероятно боледувате от кожни алергии. Най-доброто лекарство за тях е чесънът.

Прочиствайте организма си с жито (100 гр), накиснато вечерта Правете го в продължение на една седмица. Хранете се само с него, като включите три ябълки и шест ореха. Повечето от заболяванията ви са в резултат на слабите ви нерви и са на психична основа . Между тройките се срещат най-много психопати.

Възможно е да страдате от превишена сексуалност или другата крайност –липсата на такава. На тази основа се появява импотентността, особено при мъжете. За това ви препоръчвам да използвате копър, магданоз и хрян в менюто си. Някои от вас страдат от артрит или други ставни проблеми.

Някога, нашите прадеди са използвали като лек копривата, като просто удряли с нея болните си места. Не са изключени сърдечни проблеми на нервна основа.

Направете си „вино” от мед и магданоз, това ще регулира кръвообращението.

За да имате баланс в организма си, носете злато. Цветовете с есенни багри са подходящи за излъчването ви. Освен тях, използвайте често розово и синьо. Камъкът, който е близък по вибрация с тройката е тюркоазът. Той ще ви предпазва от негативната енергия, насочена срещу вас.

Четворка

Четворката е изпълнена с голяма физическа сила. Ако сте под влияние на това число, вие сте „идеалният” пациент. Стриктно спазвате предписанията на лекарите, без излишни емоции. Черпите сили от природата и земята. Винаги се съобразявате с тялото си и се вслушвате в това, което то иска. Ако се чувства уморено – ще си починете или ще вземете витамини. Ако усеща глад – ще се нахраните.

Като част от тялото в Аюрведа, четворката се свързва с нервите. Химичният и баланс е жлъчка, а темпераментът е противоречив. За да подсилите имунната си система е добре да се храните по-често с плодове и зеленчуци. Здравословните проблеми често са предизвикани от меланхоличното ви състояние. За четворката са характерни различни видове изгаряния, така че ако сте подвластни на числото 4, внимавайте когато боравите с огън и електричество. По-често стойте под чадъра на плажа и избягвайте слънчевите бани по обедните часове Слабото ви място е кръста ви. Болките там могат да са нетърпими.

Едно от характерните заболявания на четворките е анемията. За това ви препоръчвам да пиете чай от шипки и да ядете много маслини. Тъй като сте перфекционисти, в желанието си на всяка цена да изпълните задълженията си, може да пострада сърцето ви. Най-доброто лекарство за сърце са суровите кайсиеви ядки. Използвайте и листата на къпината. Отварата ще засили имунитета и ще премахне меланхолията ви.

Стомашните заболявания също са характерни за четворката. Ако сте под нейно влияние, избягвайте храните, които съдържат целулоза.

За да имате баланс в организма си, носете злато или стомана. Ходете боси по земята!

Вашите цветове са електриково синьо, сребристо до морско зелено. Камъните, подходящи като вибрация на вашето излъчване са сапфир, кварц и малахит.

Четворката е от числата, която е податлива на много трудни за диагностициране заболявания, но за сметка на това тя умее да се пази и да търси покой сред природата.

ПЕТИЦАТА

Ако сте под влияние на числото 5, здравето ви е задоволително. И да знаете всичко за болестите и за това сте пациент, който разпитва и разпитва до припадък, а лекарят едва ли е очарован от държанието ви… Това ви помага, защото осъзнавате болестта си и спокойно можете да предприемете са ми мерки за излекуването си.

Като част от тялото, в Аюрведа, петицата се свързва с кожата. Химичният баланс е уравновесен, а поведението и е като на малко дете.

Ако сте под влияние на 5, не употребявайте много сол и пийте сокове, за да прочиствате организма си. Чесънът също помага, за да обновите кръвта си.

Причината за болестите на петицата е нейното разпиляване на енергията. За това, много често тя е подложена на стрес. За да се отпусне е добре да си прави масажи на цялото тяло или да го потапя във вана, пълна с отвара от лавандула. Ако носите тази вибрация, често страдате от нервни сривове и избухливост. Мигрената ви е предизвикана от стресовите ви състояния.

Слабото ви място са ставите. За това е добре да правите физически упражнения за гъвкавост. Вечер изпивайте по една чаша топло мляко с мед. Яжте повече твърди храни, пълнозърнест хляб, за да стимулирате перисталтиката на червата. По този начин ще избегнете затрудненията

в храносмилането. Често, хората, които са под влияние на числото 5 страдат от безсъние и гастрити. Правете си отвари от маточина и копър и я пийте в продължение на 40 дни – три пъти на ден преди хранене.

За да имате баланс в организма си, носете злато. Можете да носите дрехи във всички цветове, като избягвате бялото и черното или ако ги използвате, то поне не се обличайте изцяло в тях. Носете перли, те стимулират действието на щитовидната жлеза.

ШЕСТИЦА

Здравето на шестицата не е много добро. Когато не се чувства добре, обича да се оплаква, за да и обърнат повечко внимание.

Но ако човекът, когото обича се разболее, тя е готова да пренебрегне собствените си здравословни проблеми, за да му помогне. Диетите често присъстват в живота на числото 6. Ако сте под влияние на шестицата, често прекалявате с храните и преяждате.

Като част от тялото, в Аюрведа, това число се свързва със спермата. Химичният баланс е слуз, а поведението е спокойно и хармонично.

Ако вашето число е шестицата, не се излагайте твърде дълго на слънце. Организмът ви е склонен към високо кръвно налягане. Страдате от нарушено кръвообръщение, за това хапвайте къпини и ябълки. Жените имат проблеми с репродуктивните си органи. Препоръчвам им, ако имат подобни заболявания да пият отвара от невен, три пъти на ден, в продължение на три месеца. Често се появяват заболявания на носа, устата и гърлото. Стресът много влияе на сърцето ви. Яжте много магданоз и мед. Между вас има и хора, които страдат от разширени вени. Голям проблем на шестиците са заболяванията на отделителната система.

Слабо място са бъбреците. Ако страдате от подобни заболявания, ви препоръчвам да си правите редовно чай от хвойна. Плодчетата се накълцват и попарват. Чаят е много приятен и няма нужда от подслаждане. Прочиствайте организма си поне два пъти в годината, като подходящ ден за това е петък. Имунната ви система не е много силна. Наблягайте повече на плодовете. Ако можете, изключете месото от храната си.

За да имате баланс в организма си, носете сребро или мед. Цветовете на шестицата са пастелно, шоколадово кафяво, кафяво-зелено, жълто-зелено. Розовият цвят също е подходящ за носене. Камъните, които са близки до вибрацията на числото са опал, диамант и турмалин. Те ще изчистят психологически те разстройства.

СЕДМИЦА

Седмицата няма добро здраве. Обикновено това се дължи на надценяване на физическите и сили. Това е причината за появата на физическата преумора. Ако сте под влияние на това число, вие много държите на здравето си и винаги следвате лекарските съвети. За вас е недопустимо да пренебрегнете здравословните проблеми, колкото и малки да са. Добре е често да почивате край морето. Легнали на плажа, изчистете мислите си и се съсредоточете върху шума на вълните. Медитирайте върху пламък на свещ.

Като част от тялото, в Аюрведа, седмицата се свързва с нервите. Химичният и баланс е слуз, а темпераментът е интровертен.

Обикновено, хората, които носят вибрациите на това число имат проблеми с храносмилателната система и за това е добре да се хранят редовно. Ако и вие сте под влияние на седмицата, избягвайте нервните напрежения и стресовите ситуации. Подвластни сте на кожни заболявания, както и различни видове алергии или такива, вследствие на проблеми с кръвта. Яжте повече моркови и чесън, защото сте застрашени и от инфекции. Пречиствайте организма си. Можете да ползвате алоето като лечение за кожни проблеми.

Седмиците често страдат, поради неправилно хранене Хубаво е да пият мента и лайка, за да регулират храносмилането си. За да имате баланс в организма си, носете бяло злато или стомана. Цветовете, подходящи за седмицата са морско зелено, светло жълто или розово. В никакъв случай не трябва да носят черно! Той само ще засили депресивното и състояние. Седмиците нямат толкова енергия, за да носят този цвят. Камъните, които са подходящи за тези, които са под влияние на числото 7 са аметист и смарагд.

Преодолейте страха си от болести! Медитирайте!

ОСМИЦА

Осмицата, подобно на седмицата, няма добро здраве. Причината е не толкова в слабия и организъм, а в голямото натоварване, което тя поема. Не може да „легне” болна. Ще се лекува сама, защото няма време да се занимава с „излишни” прегледи. Не е от хората, които ще тръгнат да се оплакват.

Като част от тялото, в Аюрведа, осмицата се свързва с нервите, както при числото 7.

Химичният и баланс е въздух, поведението и е трезво и материалистично.

8 е стъпило здраво на земята. Ако сте под влияние на осмицата, трябва да отделяте по- голямо внимание на костната си и сърдечно-съдовата си система.

Почивайте и правете гимнастика. Поради лоша обмяна на веществата, вие сте застрашен от подагра. Българската народна медицина препоръчва да пиете стръкове от хвощ като отвара. Избягвайте алкохола! Така няма да натоварите черния си дроб. Голям процент от осмиците са и астматици.

Заболяванията, които съпътстват вибрацията на това число са свързани с отделителната система и стомаха, както с черния дроб и жлъчката. Препоръчвам ви да използвате една билка, която е много популярна в нашите земи – глухарчето или радиката. Използва се при камъни в жлъчката, при болести на пикочните пътища и при чревни смущения. Пийте радика като чай или си правете мед от нея.

Осмицата често страда от ревматизъм и паралич. Как-то вече казах, най-доброто лекарство за тези заболявания е копривата.

Ако носите вибрацията на това число, стомашните ви проблеми са свързани с нервното напрежение, на което вие сами си подлагате. Девисилът е много полезен за вас.

За да имате баланс в организма си, носете стомана, може и сребро. Като камъни, подходящи за осмицата са ониксът, лазуритът и диамантът.  ветовете, които трябва да носи са индигово синьо, всички оттенъци на кафявото, черно и светло-зелено. Черните дрехи са стимулиращи за тези, които носят числото 8.

Не се натоварвайте с толкова отговорности! Това само ще отслаби имунната ви система. Пийте повече течности и избягвайте лютите храни.

ДЕВЯТКА

Здравето на деветката е добро. Тя не е от най-послушните пациенти. Ако се наложи да посети лекар, деветката не взема под внимание диагнозата. Ще посети поне още двама специалисти и накрая сама ще реши кой е прав и кой не е. Поставя си диагнозата на принципа „две мнения съвпадат, едното е против, болшинството печели…”

Ако сте под влияние на това число, не сте от хората, които ще легнат болни и ще се оплакват.

Като част от тялото, в Аюрведа, деветката се свързва с костния мозък. Химичният и баланс е жлъчка, а поведението и е агресивно.

Нервните кризи, които ще изживявате, ще доведат до нарушения и поява на т. нар. ”нервен” стомах. На тази основа е възможна появата на постоянно главоболие. Трябва да прехвърляте напрежението си върху някакъв вид спорт. Избягвайте да се храните с бобови култури.

Пийте чайове, които стимулират храносмилането. Като билки, за вас са подходящи радика и девесил. Яжте дюли! Вероятността да получите гастрит или язва е голяма.

Ако сте под вибрацията на това число, можете да страдате от различни кожни проблеми и екземи. Прочиствайте кръвта си с коприва и поне два пъти в годината се подлагайте на очистителна диета.

За да имате баланс в организма си, носете медни украшения. Подходящи цветове за вас са нюансите на червеното и розовото. Камъни, които се доближават до вибрацията на числото 9 са ахат и корал.

Ако имате заболявания на репродуктивните органи, ви препоръчвам да носите като цвят яркочервеното като бельо, поли или панталони. Можете да пиете чайове от жълт и червен кантарион,  корени от коприва, стръкове от бял равнец и мента.

Деветките са спохождани от произшествия и катастрофи.

Защо се разболяваме?

Склонността към различните видове заболявания могат да се определят от комбинираното влияние на числата, които са основният компонент в номерологичното изследване.

Ведическата система дори препоръчва изработването на специални янтри за лечение, изработени от различен метал в определен ден и час. Използват се и мантри, които се повтарят различен брой пъти. Аз препоръчвам билколечението и общуването с природата. Медитацията върху болните органи е много важна за лечението на организма.

Не отхвърлям лекарската намеса. Напротив!

Но до някъде, лечението е свързано и с „излъчването „ на специалиста. Правилно поставената диагноза от лекар ще помогне и за правилното лечение.

Помнете, че заболяванията имат причина и те също са голям урок на съдбата.

Има една притча, в която се разказва за болен монах, който прекарвал дните си в молитви към Бога да го излекува. И накрая го получил. Щастлив, той изтичал до игумена и му се похвалил, че вече е здрав, благодарение на молбите, които отправял.

Възрастният човек нарекъл младия монах глупак, защото трябвало да се моли не за излекуване, а за просветление, защото болестта била дадена с някаква цел, а тя е корекция на кармата и на телата. Само така човек ще се пречисти и ще осъзнае грешките, които е правил…

Източник: http://poznanie.net