Захарта унищожава страховито здравето – сочи най-ново изследване

Когато се използва захарта, в човешкия мозък, настъпват същите промени, както при действието на морфин или кокаин

Има зависимост, от която е много трудно да се отървем – знаете ли това?

Всеки е чел, че има много вреди за здравето от приема на  захар. Но все още ядаем захар.

Първо, тя е вкусна. На второ място, вредата от този продукт се възприема като нещо абстрактно, което няма нищо общо с нашия истински живот.  Така че захарта наистина е „сладка смърт“ и  точно е вредното в нея.

Ето какво!

Захарта е основният виновник при натрупването на мазнини. Всичката захар, които консумираме, се съхраняват в черния дроб под формата на гликоген: в резерв, като източник на енергия. Но ако не се ползва, се превръща в мазнини, особено в областта на корема и бедрата. Освен това проучванията показват, че ако използвате едновременно захар и мазнина (такава комбинация присъства например в повечето сладкарски продукти), тогава мазнините се депозират много по-бързо, отколкото без захар.

В допълнение, „бързите“ въглехидрати, чийто списък се оглавява от захарта, рязко увеличава (2-3 пъти на нормата) на кръвната захар.

Това причинява мощно освобождаване на инсулин, който бързо превръща захарните калории в мазнини. След това нивото на захарта пада рязко и има остра атака на глад. Резките скокове на захар предизвикват редовно преяждане и в резултат на това затлъстяване.

Захарта снижава имунитета 17 пъти и колкото повече захар имаме в кръвта ни, толкова по-ниска е защитата на тялото.

Захарта причинява доста силна зависимост. Когато използваме този продукт в човешкия мозък, се появяват същите промени, както при действието на морфин или кокаин.

В допълнение към активирането на мозъка, захарта заробва нашите вкусови брадавици.

Ако постоянно ядем сладко, което предизвиква редовно освобождаване на ендорфини, тялото спира да ги произвежда естествено.

И тук идва истинският ад. Самочувствието, ефикасността и настроението започват да зависят пряко от парче торта със захар или  се стига до порочен кръг.

През този период има промени в настроението, раздразнителност, агресивност. Вследствие на това – реалната опасност от лични конфликти, проблеми на работното място, влошаване на здравето (стреса снижава имунитета и предизвиква редица заболявания).

Захарта „измива“ от витамините от  група В, участващи в процесите на храносмилане и необходими за нормалната асимилация на храната!

Също така е доказано, че захарта нарушава работата на сърцето.

Това се дължи на липсата на тиамин.

Захарта също води до промяна в съотношението на фосфор и калций в кръвта и дисбалансът продължава 48 часа. Поради това тялото не може напълно да абсорбира калция, който идва с храната, което води до заболявания, свързани с недостиг на този елемент.

Източник: http://www.zdrave.ws