Създателят на тази прочута рецепта е канонизираната за светица монахиня Хилдегард фон Бинген, която живяла преди почти 1000 години.
По-късно, с тази рецепта за сърдечни проблеми се запознават известни лекари, препоръчвайки я на множество пациенти.
Монахинята съветвала, че всяко домакинство трябва да има този лек, който постига необикновени успехи.
Същата рецепта се препоръчва и от прочутата билкарка Мария Требен, авторка на книгата “Здраве от Божията аптека”.
Това естествено лекарство за сърце, се оказало успешно при сърдечни слабости и истински сърдечни заболявания.
Използва се, когато почувствате сърдечни проблеми когато ви “реже” сърцето, или когато чувствате, че то трепери, прескача, или сте подложени на стрес.
Необходими продукти:
- 10 пресни стъбла магданоз (без корен)
- литър домашна черно или бяло вино
- две лъжици винен оцет
- 300 г. натурален пчелен мед
Начин на приготвяне:
Десетте пресни стъбла магданоз заедно с листата ги поставете в литър чисто домашно вино и добавете 1-2 супени лъжици чист винен оцет.
Варете 10 минути на слаб огън. След добавяне на 300 грама мед, се оставя леко да се вари още 4 минути. Сместа поставете в много добре измита бутилка, докато е още гореща. Затворете бутилката добре. Течността няма вредни странични ефекти и може да се пие свободно.
Начин на употреба:
Напитката се използва ежедневно, по една супена лъжица до спиране на проблемите. При по-чести и големи проблеми със сърцето, е необходимо да се използва за по-дълъг период от време.
Източник: Detox Foods