Вижте забравената “глобална” рецепта на Петър Димков за лечение на всякакви болести!

Вижте забравената "глобална" рецепта на Петър Димков за лечение на всякакви болести! | Диана

Кулминацията в рецептурника на големия народен лечител Петър Димков е т. нар. “глобална” рецепта. Наречена е така, тъй като той я препоръчва при много и различни болежки – главоболие, сърдечни смущения, хипертония, нервни заболявания, атеросклероза, полово безсилие и др.

Почти всички съставки на тази рецепта се вземат наготово от аптеките.

Начин на приготвяне: към 20 г валерианова тинктура се прибавя също 20 г тинктура от глогов цвят, 15 г розова вода, 1 г камфор на прах и 20 ментови капки. Цялото количество течност се разклаща добре, за да се получи хомогенна смес.

От нея върху бучка захар се капват 20 капки. Те се вземат 20 минути преди ядене сутрин, обяд и вечер. (Сами по себе си капките действат успокоително и тонизират.)

Лечителят препоръчва капките да се приемат винаги с отвара – например по 70 г босилек и ирландски лишей, по 50 г бъзов цвят, буков мъх, маточина, мащерка и балканска чубрица се смесват.

Две супени лъжици от тази смес и 1 чаена лъжичка наситнени кори от портокал се запарват в половин литър кипяща вода (сипват се в минутата на възвирането), после съдът се отмества на тих огън за още 10 минути.

След изстиване отварата се прецежда и така се получава лечебна напитка, от която се пие по 1 винена чаша (75 г) 10 минути преди ядене сутрин, обед и вечер, след като се вземат капките с бучката захар.

Източник: ПИК.БГ