5 трика с които да свалите 5 килограма без диети

5 трика с които да свалите 5 килограма без диети | Диана

Всяка жена поне веднъж решава да мина на диета. Представя си и мечтае за перфектно тяло. Гладуването е много опасно и не винаги дава желания резултат. Съществуват няколко основни правила при хранене, валидни както за жени, така и за мъже. Приложете ги и за съвсем кратко време ще усетите как килограмите се стопяват.

1. Препоръчително е да се вечеря около 18.00 и 19.00 часа. Всяко хранене след това, няма да даде желания резултат за тялото. Късното хранене оставя непреработена храната в стомаха. По този начин най-бързо се натрупват мазнини по тялото.

2. Хранете се  малки порции – никога не пълнете чинията! Хранете се много бавно. Диетолози съветват да се храним бавно, така че организма да разбере кога сте сит и да ви сигнализира да спрете. Доказано е също, че когато яденето се сипва в малка чиния се създава зрителната имама, че сме си сипали много и в крайна сметка ще изядете по-малко.

3. Ограничете до минимум приема на масло, майонеза и сол. Само за месец, без да гладувате ще се отървете с два килограма.

4. Не се хранете между отделните хранения. Ще си създадете заблудата, че сте яли малко, но всъщност ще поемете много повече храна от обикновено.

5. Приемайте храни с ниски количества мазнини. Поне два пъти в седмицата не се хранете с месо. Вместо това хапвайте постно приготвено ястие с зеленчуци. И запомнете – повече движение през почивните дни! Разхождайте се сред природата или се запишете на курс по танци.”