6 симптома, които показват дали сте зависими към захарта

Ако ядете прекалено много сладко, то вие със сигурност:

– имате проблем с концентрацията,
– виждате замъглено,
– не ви е до секс точно сега
– лицето ви е с повече бръчки и зачервявания, отколкото на вашите връстници.
– раздразнителни сте, нервни сте, и се успокоявате само ако хапнете нещо сладичко.
– и обратното – често страдате от депресия.

Звучи гръмко, но е факт – захарта може да е смъртоносна. Ако успеете, откажете сладкото за 1 месец и вижте колко по-добър ще стане животът ви.

Не, болните от диабет не са единствените хора, които могат да имат високи нива на кръвната захар. Всеки може да страда от подобно нещо, дори и да няма диабет. Но не всеки би могъл да забележи симптомите, предупреждаващи ни, че се храним с твърде много сладки храни.

Ето кои са те според BrightSide.

Хапнах преди час, но ми се иска пак

Когато кръвната ви захар е висока, глюкозата не може да стигне до клетките. Вследствие от това тялото няма енергия и иска още храна – порочен кръг, който води до напълняване.

Чести посетители на тоалетната

Високите нива на кръвната захар са причина за честото уриниране. Когато тя не е в норма, бъбреците не работят нормално. Честото уриниране, и не само то, е причина и за сухота в устата и постоянна жажда.

Станах преди час, но отново ми се спи

Постоянна умора. Всеки, който си мисли, че няма нищо лошо да хапне вафла в 10 сутринта, още една следобяд и половин шоколад за вечеря, познава това смазващо усещане.

Може и да свалите килограмите

Честото уриниране е причина за загуба на килограми. Недостатъчният инсулин ще накара тялото да изгаря всички нарочно натрупани мазнини.

Дори да завъдите гъбички

Захарта е истинско гориво за всякакви микроорганизми, които се подвизават в тялото ни. Затова не е изненада, че дамите, които имат високи нива на захарта, се оплакват и от гъбички.

Захарта провокира растежа на раковите клетки

Раковите клетки обичат сладко. Бавно, но славно сладките храни ще ви разболеят и ще ви причинят не само здравен, но и емоционален дискомфорт.

Източник: https://www.obekti.bg