8 трика с езика на тялото, които ще накарат хората да ви харесат

Всички сте чували израза „Първото впечатление е най-важно”, нали?

Когато присъстват на важно за тях събитие, интервю за работа, срещат се с родителите на гаджето си за първи път или започват нов курс, повечето хора искат да направят добро първо впечатление. Тоест, те искат да бъдат харесвани.

Няма нищо лошо в това да искаш да бъдеш харесван. Също така няма нищо лошо да си помогнете сами, за да получите това, което искате.

Шансът да накараш някого да те хареса не винаги е 50/50. Когато знаете триковете с които това се улеснява, това е цяла наука!

Когато срещнете някой нов, първото нещо, което хората правят (обикновено подсъзнателно), е да преценят дали вие може да бъдете заплаха за него. Това е напълно инстинктивно действие.

Те бързо се опитват да установят дали вие сте някой, който трябва да бъде харесван и да му се вярва или не. И кое е ключовото нещо, което ви издава?

Вашият език на тялото.

Безброй изследователи са изследвали езика на тялото ни през годините и влиянието, което оказва върху това доколко хората ни харесват.

Ако искате да направите добро първо впечатление на всеки, когото срещнете, опитайте тези 8 трика с езика на тялото, които (подкрепени от науката) водят до мигновено харесване!

1) Поддържайте зрителен контакт, когато вие говорите или те говорят

Нещо, което е напълно ясно за всеки, който учи психология (или просто се среща с много хора) е, че ние общуваме с очите си повече, отколкото си мислим.

Контактът с очите е умение , което предава интерес, емоция, съпричастност, загриженост и толкова много други скрити послания.

Една от основните причини, поради които експертите ви насърчават да поддържате зрителен контакт с някого, когато говорите или с вас се говори, е за да изразите интерес.

Помислете си, ако разказвате на някого история и той продължава да гледа настрани – или по-лошо – не ви е погледнал нито веднъж! Вероятно бихте си помислили, че не се интересуват или не слушат.

Когато не се чувстваш изслушан, не се чувстваш добре. Може да ви накара да се почувствате отхвърлени и несигурни.

И ако искате някой нов да ви хареса, последното нещо, което искате да направите, е да го накарате да се чувства зле около вас!

Така че поддържайте зрителен контакт, не се взирайте и мигайте, когато имате нужда – и хората ще са много по-склонни да се радват на вашата компания заради това.

2) Усмихвайте се със “зъби и очи”

Както веднъж каза Кони Стивънс, „Нищо, което имате не е по-важно от вашата усмивка“.

Зъболекарите често цитират колко е важно да притежаваш и да намираш щастие в усмивката си – и има защо.

Изследванията показват, че усмивката предава всякакви положителни емоции – от щастие и задоволство до одобрение. Освен това е много заразно.

Проучване установи, че мозъкът ни автоматично забелязва , интерпретира и имитира емоциите на другите хора. Така че, когато се усмихнете, някой друг се чувства почти инстинктивно склонен да ви отвърне с усмивка.

Когато усмивката ви оголи зъбите и достигне очите ви (по един истински начин), това дори ви кара да изглеждате по-привлекателни, уверени и симпатични!

3) Кимайте, докато някой говори

Както казахме по-рано, всеки иска да бъде харесван. Точно както вие искате да бъдете харесвани от човека, с когото говорите, той вероятно също иска да се чувства харесван от вас!

Чудесен начин да накарате някого да се почувства ценен е да покажете, че слушате внимателно какво казва.

Поддържането на зрителен контакт е чудесно за това, но твърде много зрителен контакт без никакво кимане се класифицира като взиране. Което може да изглежда враждебно, грубо и осъдително – което е последното нещо, от което се нуждаете, ако искате да бъдете харесвани!

Чудесен начин да направите зрителния си контакт възможно най-незаплашителен е да кимате, когато някой говори.

Това ще покаже, че се интересувате, слушате какво говорят и че сте лесен за общуване човек.

4) Насочете тялото и краката си към човека, с когото разговаряте

Представете си, че влизате в група хора, които почти не познавате. Приближаваш се до тях и им казваш “Здравейте”.

Представете си, че повечето хора ви гледат , казват здравей и отново отместват поглед.

Как би те накарало да се почувстваш? Че веднага сте приветствани в групата и в разговора? Вероятно не, предполагам.

Но сега си представете, че някой от групата ви е видял, усмихнал ви се е, поздравил ви е и е обърнал тялото си към вас. Веднага ще се почувствате по-включени и добре дошли в компанията, нали?

Е, точно така искате да накарате другите хора да се почувстват. Ако тръгнат към вас, обърнете леко тялото и краката си към тях.

Това ще ги посрещне правилно и ще ги накара да се почувстват така, сякаш могат да останат наоколо, за да говорят с вас. Това също ще ги накара да ви харесат много повече, отколкото ако не сте се преместили да ги включите!

5) Стоите или седите с некръстосани ръце

Друг начин да подмамите хората да ви харесват повече е да изглеждате така, сякаш сте уверен, безгрижен човек. И чудесен начин да направите това е да отпуснете ръцете си и да ги държите нескръстосани.

Както установиха експертите , хората, които държат скръстени ръцете си, докато стоят или говорят, изглеждат дистанцирани, несигурни, тревожни или дори отбранителни.

Всички тези неща могат да ви накарат да изглеждате трудни за общуване и общуване. Така че е съвсем естествено хората да ви харесват по-малко заради това.

Така че дръжте ръцете си нескръстосани и ги отпуснете свободно отстрани, дръжте ги с длани заедно пред себе си или вместо това ги поставете в скута си.

6) Неусетно имитирайте техните жестове

Огледалото е друг трик с езика на тялото, който много хора използват – обикновено подсъзнателно – за да бъдат по-симпатични .

Но ако тази черта не се появи автоматично при вас, можете да се обзаложите, че ако го правите фино и съзнателно, също ще работи!

Когато отразявате нечии жестове, поза и изражения на лицето, това може да даде сигнали, че сте свързани с човека и че изпитвате симпатия към него – както установиха проучвания .

И двете неща могат да накарат човека, на когото отразявате, веднага да ви хареса.

Само не забравяйте да не бъдете твърде очевидни с огледалото си, че изглежда сякаш им се подигравате!

Правете го фино: когато кръстосват краката си, кръстосвайте и вашите. Или ако говорят с бавен тон, говорете с подобен спокоен глас.

7) Заемете спокойна поза

Хората могат да кажат много за вас по позата ви . Когато седите прави и изправени, изглеждате мотивирани, съсредоточени и сякаш обръщате внимание на всичко около вас.

Когато се изправите, изглеждате по-стройни, по-привлекателни и по-уверени.

Когато имате спокойна поза, изглеждате гостоприемни и спокойни – карайки другите да се чувстват по-спокойно около вас.

Затова отпуснете раменете си, застанете изправени (но не прекалено изправени) и дръжте главата си на ниво, ако искате да изглеждате по-симпатични.

8) Бъдете относително неподвижни и не мърдайте

Да останете неподвижни, когато говорите с някой нов познат, е друг начин да го накарате да ви хареса. Когато не се движите през цялото време, вие изглеждате удобни, уверени и спокойни.

А когато изглеждате по-уверени, хората се чувстват по-сигурни около вас (както показват проучванията ), така че е по-вероятно да ви харесат.

Така че не бъркайте в ремъците на чантата си и не въртете ръцете си, когато се срещате с някой нов. Избягвайте също така постоянно да се движите – пристъпвайки от един крак на друг, например.

Това може да ви накара да изглеждате разтревожени и сякаш искате да избягате от човека, с когото говорите. Което (разбираемо) няма да ги накара да те харесват повече!

Разбира се, не се карайте да изглеждате или да се чувствате неудобно. Да останете като статуи и да не помръднете нито един мускул също няма да ви накара да изглеждате много привлекателни за другите !

Просто се дръжте отпуснати и сравнително спокойни – избягвайте да изглеждате нервни, доколкото можете.

Последни мисли

Не оставяйте харесването на случайността. Когато се срещате с нови хора, имате около седем секунди, за да направите добро първо впечатление – според много психологически проучвания.

Това изобщо не е много време!

Но за щастие, повечето изследвания показват, че са необходими около осем положителни срещи, за да се промени отрицателното мнение на човек за вас.

Така че, ако някой не хареса незабавно външния ви вид, обикновено просто поради някаква причина инстинктите му се активират и те правят такава моментна преценка.

И като използвате тези осем трика с езика на тялото, вие ще можете да обърнете възгледите им и да ги накарате да ви харесат за нула време!