А пробвали ли сте да отслабнете с хронодиета?

А пробвали ли сте да отслабнете с хронодиета? | Диана

Тялото подсказва режима на хранене в различните часове.

Ако сте се отказали от поредната сложна диета, която само ви изнервя, а пък не забелязвате кой знае каква промяна, можете да пробвате с нещо ясно и “обикновено” като хронорежима, предлага “Стандарт”. В различните часове тялото само подсказва какво му се иска – за да не му е тежко и да се справи леко и бързо с преработката. Още повече че съвсем не е необходимо да се движите с електроника, която да изчислява количеството на калориите и да пощурявате от страх, че сте ги нарушили с една стотна от единицата.

Всъщност първото условие за всяко занимание е да елиминирате стреса. Така че ето няколко предложения – но изберете само едно от тях. Между 7 и 10 са часовете за мазнините: сандвич с хляб от лимец, гарниран с маслини и съвсем малко краве сирене ИЛИ 100 грама заквасена сметана с пресни плодове, ИЛИ бъркано яйце и филийка. Може и салата от зеленчуци, подправена с царевично олио и поръсена с 50 грама краве сирене.

На обед е време за протеини. Само една от супите е ваша: гъбена, пилешка или бульон от зеленчуци. Месото за основното ястие: малък телешки бифтек, ИЛИ парче сьомга на скара, ИЛИ сварено пилешко бутче, но без кожата. Гарнитурите – сурови или съвсем леко задушени зеленчуци. Ако много обичате картофи, можете да си запечете един във фолио – но не като англичаните, които към него прибавят десет вида сос. Подправката е само една – зехтин. Хляб почти липсва – може тънка филичийца, но внимавайте да не е с глутен. Нали се досещате, че десерт няма как да има. Или пък бира.

Никакво пиене по време на храненето – ако, разбира се, искате да постигнете тънка талия. Иначе – за кеф е една чаша с бяло сухо вино. Между 16 и 17 е часът на черния шоколад. Ако сте жадни – зелен чай с лъжичка мед. Вечеря – салати от зеленчуци, подправени с ленено масло или отново със зехтин. 100 грама печена риба – оризът към нея си го спестете.

Без сирена, а ако сте на коктейл – само една хапка за виното. През целия ден можете да си ядете плодове и зеленчуци – само се старайте да не ги “комбинирате” с нещо друго. Ако огладнеете зверски преди лягане, изпийте доматен сок – една чаша, но не от кутия и без сол. Другият вариант – вода с половин изстискан лимон в нея.