Ако сте напълнели много по празниците, пийте този чай и ще се стопите за седмици

След като сте опитвали различни диети, рано или късно разбирате, че балансираният режим на хранене и физическата активност са възможно най-ефективният начин за поддържане на нормално тегло. Но дори и в този режим тялото се нуждае от допълнителна помощ под формата на средство за пречистване и за стимулиране загубата на тегло.

Става въпрос за “царевичната коприна” известна още като “царевична свила” – полезно и евтино средство, което може да бъде закупено от всяка аптека.

Чаят от царевична коприна активира работата на жлъчката, намалява вискозитета, обикновено се използва при възпаление на жлъчния мехур, камъни в жлъчката, както и за лечение на хепатит.

Благодарение на способностите на тези ценни растителни суровини се засилва обмяната на веществата и успешно се намалява теглото!

Добавка за отслабване 

Царевичната коприна съдържа пантотенова киселина, която е от ключово значение за ефективното отслабване. С този продукт се намалява апетитът и се нормализира нивото на кръвната захар, както и се намалява гладът за сладко. Тинктурата от царевична коприна насърчава разграждането на мастните клетки и отстраняването на продуктите от разпада в урината.

Съставки за тинктура от царевична коприна:

1 чаена лъжичка сушена царевична коприна
1 чаша пречистена вода

Начин на приготвяне:

– Изсипете билката в една голяма чаша. Налейте вряла вода и покрийте. Нека седи така в продължение на 15 минути. След това прецедете и съхранявайте в хладилник.

– Пийте една трета от чаша от средството за намаляване на теглото 20 минути преди хранене в продължение на 10-14 дни, след което направете почивка за една седмица, а после повторете процеса.

Като всяко лечебно средство – царевичната коприна има своите противопоказания. Тя не трябва да се приема от бременни и кърмещи жени, както и от диабетици и хора, страдащи от разширени вени.