Благодарение на своето хранене, в момента Владимир Мутаров е на 60 години – жив, здрав, изпълнен с енергия да работи и да помага на хората да се избавят от тежките болести, така както той самият се е излекувал от нелечимата болест ХУХК (Хроничен улцеронен хеморагичен колит).
Благодарение на своето хранене оздравелият Владимир Мутаров е част от екипа на д-р Георги Гайдурков.
Владимир Мутаров е роден в София през 1956 г. Завършва УНСС (тогава ВИИ).
През 1985 г. заболява от болестта на ХУХК (Хроничен улцерозен хеморагичен колит).
Все още съвременната медицина не може да открие каква е причината за появата на болестта на ХУХК и какво трябва да бъде нейното лечение.
В продължение на 5 години Владимир Мутаров е подложен на безброй изследвания в много болници, но никой специалист не може да му предложи адекватно лечение, с помощта на което да се избави от болестта.
През 1990 г. Владимир среща Лидия Ковачева и тази среща се оказва изключително важна.
Лидия Ковачева му назначава гладуване в продължение на 41 дни.
По време на това гладуване Владимир Мутаров приемал по 800 гр. плодове и билкови отвари, подсладени с малко мед.
След като преминал този 41-дневен период без хранене, той оздравял, но направил още няколко курса на подобно лечебно гладуване по 30 и 20 дни, за да затвърди своето трайно здраве.
През първите 2 или 3 дни чувството на глад го има, но след това изчезва, защото стомахът се трансформира и се пригажда към новия начин на хранене.
Докато гостува в сутрешния блок на TV 7, Владимир Мутаров обясни, че след проведеното лечение без хранене, той повече не е вземал никакви лекарства.
Той направи едно интересно сравнение. Ако започнем да наливаме вода на една супер луксозна кола, тя ще престане да се движи.
Ако зареждаме същата тази кола с качествено гориво, тя ще се движи без проблеми.
Същото става и с човешкия организъм.
Ако приемаме некачествена храна, започваме да боледуваме.
Ако се храним рационално и здравословно, ние ще бъдем здрави и дълголетни.
По този повод Владимир Мутаров написа няколко книги, в които дава изключително полезни съвети за здравословно хранене.
Съветите на Владимир Мутаров за здравословно хранене:
1 – Човек трябва да се храни, когато е гладен.
2 – Човек трябва да приема течности, когато е жаден.
3 – Най-добре е всеки човек сам да отглежда своята храна, но на практика това е невъзможно. Затова е правилно да купуваме храни, отглеждани в биофермите.Никой в природата не се храни под час – там се яде, когато има храна или когато животните са гладни.
Колкото по-голямо е търсенето на храни от биофермите, толкова повече ще бъдат създавани, за да задоволяват нашите нужди от здравословно хранене.
4 – Владимир се храни с месо и млечни продукти, но обърна внимание на факта, че се съобразява с количеството.
5 – Човешкият организъм може сам да произвежда вода – т.нар. метаболитна вода. Това означава, че и без да се приемат течности, организмът не се обезводнява.
6 – Полезните туршии са онези, които са приготвени без сол.
Тяхната трайност е малка – до 2 или 3 седмици, защото солта е консервант и тя ги запазва в продължение на няколко месеца.
Не са полезни и онези туршии, които са приготвени с аспирин.
Аспиринът е изкуствен консервант, защото той не присъства в нашето тяло.
По-добрият вариант е да използвате сол като консервант, защото натриев хлорид има в човешкото тяло, вместо аспирин или ацетизал.
На първо място се губят полезните ензими.
7 – Лютениците и компотите не са полезни, защото се приготвят при продължително варене на продуктите и последваща стерилизация на бурканите.
Губят се витамини и минерални соли.
По-здравословно е плодовете и зеленчуците да бъдат замразени във фризера или да си ги купуваме пресни.
В миналото, когато не е имало хладилници и фризери, всичко е било изсушавано. Това също е здравословен и полезен вариант за съхраняване на храната.
Това важи не само за плодовете и зеленчуците, но и за месото.
Съвременните суджуци, луканки и пастърми са вредни не само поради солта, но и заради опасния консервант Е250 – натриев нитрит. Това е силна отрова, която с времето се натрупва в тялото и довежда до здравословни проблеми.
Хора, които консумират такива деликатеси, задължително трябва да правят прочистване на организма – само на вода, на вода и плодове, на суровоядство, суровоядство и готвени храни, но приготвени без сол и мазнина.
Източник: Lekuva.NET