Тайните за отслабване на София Лорен

Тайните за отслабване на София Лорен | Диана

Най-добрият начин да отслабнете, е да промените начина си на живот и най-вече начина си на хранене. В това е категорична една от световните икони – София Лорен. Тя успява вече десетилетия да запази красивата си фигура, напук на годините.

Италианката препоръчва да последвате част от средиземноморските хранителни навици, благодарение на които тя самата никога не е имал проблеми с теглото.

Според нея средиземноморският начин на хранене влияе върху възпаленията и някои важни хормони, което прави задачата ви да отслабнете много по-лесно осъществима, особено за дамите над 40 години. Тя съветва в напреднала възраст да се ограничат сладките и белия хляб и да се спазват следните съвети:

1. Яжте повече плодове и зеленчуци. Те съдържат мощни антиоксиданти и помагат за забавянето процеса на стареене и водят до загуба на тегло.

2. Направете зехтина своят най-добър приятел. Освен, че в зехтина екстра върджин се съдържат полифеноли, той може да даде на организма ви и така полезните омега-6 мастни киселини. Тези ненаситени мастни киселини могат да намалят възпалението в тялото, а както знаете то може да доведе до увеличаване на теглото. Ето защо е важно възпаленията в организма ви да се намалят – това ще ви помогне да започнете да отслабвате по-бързо.

3. Наблягайте на подправките. Те са концентрирани източници на полифеноли, макар че все пак не трябва да прекалявате с тях. Подправки плюс зеленчуци е перфектна рецепта за богат източник на полифеноли – първите приятели на отслабването.

4. Подбирайте правилно храната си. Разделяйте храната си на три образни части – първата част е храна, съдържаща много протеин и съответно – малко мазнини, следващата е зеленчуци и третата – зехтин екстра върджин плюс подправки. Тези три части трябва да присъстват постоянно в менюто ви, защото по този начин си гарантирате, че през следващите пет часа няма да бъдете нито уморени, нито гладни.

5. Избягвайте белите въглехидрати. Вместо това си набавяйте въглехидрати най-вече от зеленчуци и някои плодове. Може да опитате да консумирате и пълнозърнести храни, за да задоволите нуждите си.