Изхвърлете вредните наслагвания в дебелото си черво и прочистете организма си по този лесен начин

Изхвърлете вредните наслагвания в дебелото си черво и прочистете организма си по този лесен начин | Диана

Най-доброто време да се погрижите за здравето на червата си е точно сега!

Немалка част от отпадните продукти се задържат в дебелото черво. Те се наслагват предимно по стените на дебелото черво, като грижата за тяхното отстраняване имат фибрите и здравословният начин на живот и хранене. Щом веднъж се остържат оттам, вредните наслагвания се изхвърлят от тялото с изпражненията.

Основни чистачи на червата са чревните бактерии. Но какво се случва ако човек не се грижи за здравето си, не спортува и яде бедна на фибри храна? Отпадъците се задържат дълго и от тях през стените на червата в кръвта проникват токсини. Този вид отравяне се нарича пропускливо черво.

Прочистването на дебелото черво е задължително за хората, които имат застоял начин на живот. Ако това не се прави поне веднъж в годината по стените на дебелото черво се образуват малки торбички, наречени дивертикули, в които се задържа фекална материя.

В зоната на торбичките стената на червото изтънява и може да се стигне дори до спукването му. Отслабва и имунната система.

Когато една или повече от тези торбички се възпали, състоянието се нарича дивертикулит. При някои хора дивертикулите се издуват силно, тъй като са побрали 10 и даже повече килограма фекална маса.

Може да си спестите всичко това, може да изчистите организма си от вредните отлагания и да накарате червата да работят добре ако промените начина на живот и хранене.

Има метод за очистване с каша за закуска, приготвена по рецептата на доктор Оз, която той много пъти споменава в предаването си. Кашата ще ви снабди с достатъчно диетични фибри, които да стимулират изпразването на червото. Съставките й са така комбинирани, че да улесняват и действието на полезните бактерии в червата, които са от съществено значение за имунната система.

Очистителна каша

• 1 ч.л. смляно ленено семе
• 1 чаша (250 мл) айрян
• 5 месести сливи
• 2 с.л. овесени ядки
• 1 ч.л. какао на прах
• 1/2 банан

Приготвяне

Кашата се приготвя от предната вечер. Поставете сливите в паница и ги залейте с гореща вода, да ги покрие. След 10 минути ги извадете и ги нарежете на парченца. В паницата добавете към тях лененото семе, овесените ядки, какаото, айряна и резените от банана. Пасирайте с миксер или блендер, докато се получи кремообразна смес. Поставете я в хладилника за през нощта.

Сутрин изпийте чаша топла вода и след това изяжте кашата от хладилника. Само за седмица ще забележите забележителни резултати. Кашата не само ще очиства тялото ви от токсини, но и ще ви спаси от запек. В добавка ще свалите и някой килограм. При някои отслабването е само с 1,5 кг, но други свалят цели 5 кг, пише lekuva.net.