Лили Игнатова: Хускът струва само 6 лв, а е най-добрият за отслабване и пълното пречистване на тялото!

Лили Игнатова: Хускът струва само 6 лв, а е най-добрият за отслабване и пълното пречистване на тялото! | Диана

Голямата Лили Игнатова периодично пречиства тялото си с хуск, който прави чудеса за здравето и отслабването ни!

Псилиум или хуск, както е по-известен в България, прави истински чудеса за здравето на човека, както и е най-доброто оръжие в борбата за отслабване. Това твърди и великата Лили Игнатова, прославила страната ни по цял свят.

От години гимнастичките и всички други спортисти знаят за ценните качества на псилиума и са го използвали, за да укрепват здравето си, за пречистване на организма и за така необходимото им отслабване, основно преди състезания.

Какво е хуск?

Псилиумът представлява семена на растението Plantago ovata (вид живовляк). Те са може би най-добрият източник на така ценните растителни фибри, които регулират перисталтиката на червата и подобряват работата на целия храносмилателен тракт.

Псилиумът е разпространен в Европа, Северна Африка и Азия и е бил използван от векове като слабително и за очистване и поддържането на чревните функции, богат на фибри и на клей. При съвременните диети липсата на фибри в храната може да доведе до много нарушения в храносмилането, като запек и хемороиди и често това е основната причина за много заболявания. Псилиум люспите са от полза при запек и диария и спомагат за поддържането на нормалните чревни функции.

Псилиум люспите са фибри, които не се усвояват в тънкото черво, но частично се разтварят в дебелото черво. Те действат като гъба, която поглъща водата и отпадъците в червата. Това помага да се изчистят токсините и да не остават твърде дълго в дебелото черво. Пшеничните трици, които обикновено приемаме могат да раздразнят чувствителните стени на червата.

Псилиум люспите са идеални за чувствителни клетъчни стени. Те са безопасни и се използват от милиони хора по целия свят като естествена алтернатива на слабителните, с които обикновено организма свиква и тяхното действие отслабва.

Употребата на псилиум (хуск) сваля лошия холестерол като с магическа пръчка, а всичките му лечебни свойства отдавна са познати и признати по света. За жалост, в България все още малко хора знаят за това велико природно лекарство, което успешно може да замести лечението с редица химични препарати, които ни пробутват скъпо в аптечната мрежа.

Когато се приеме в организма, хускът набъбва и дава усещане за ситост дълго време. Употребата му само две седмици води до отслабване с минимум 6 килограма. А самият той струва 6 лева, като една опаковка може да се ползва много дълго време.

Хускът се приема преди всяко ядене, поне 40 минути, като в 200 грама вода се поставят по две малки чаени лъжички. Разбърква се добре и се изпива моментално. Тази процедура се прави два пъти всеки ден, най-добре на обяд и вечерта, но може и на гладно.

Ако вкусът му не ви допада, може да го смесвате не с вода, а с чай или сок, но без излишни подсладители. Приема се не повече от 20 дни, а след тях се прави почивка от поне една седмица, преди да се започне отново.

 

Лили Игнатова и колежките ѝ редовно правели курсове за пречистване на организма с хуск, като освен за отслабване, той ги зареждал с енергия и много здраве. Съвременните гимнастички също използват този метод.

За какво се използва Псилиума (псилиум люспи / хуск)?

 • При запек и диария.
 • За поддържане на нормално тегло
 • За намаляване на апетита и помагат за намаляване на теглото
 • За поддържане на по-ниски нива на холестерол в кръвта
 • За поддържане на стабилни нива на кръвната захар
 • За почистване на червата от токсични вещества.
 • За третиране на пептична язва
 • При синдром на раздразнено черво (IBS)
 • При болест на Крон
 • За почистване на дебелото черво
 • При профилактика на рак на дебелото черво
 • За стабилизиране нивата на кръвната захар

Интересът към псилиума е нараснал в последно време и често се използва като съставка в богати на фибри храни за закуска. Също така е отлична добавка за хора с недостатъчен прием на фибри в следствие от небалансирано хранене, заседнал начин на живот или от възрастта.
IBS: установено е, че разтворимите фибри в псилиум люспите, облекчават симптомите при синдром на раздразнено черво (IBS), чрез увеличаване на броя на изхожданията за седмица, увеличаване обема и теглото на изпражненията и ускоряване на транзитното време. Разтворимите фибри не дразнят стомаха и не драскат лигавицата в сравнение с други фибри и затова са подходящи за хора с IBS или при други възпаления на храносмилателния тракт.

Ето за какво можете да го използвате успешно:

За отслабване

Хуска може да се използват като част от програма за отслабване. Ако го приемате един час преди хранене с много вода, това дава усещане за пълнота и следователно намалява апетита.

При запек

Люспите на псилиума са полезно средство при запек, тъй като могат да увеличат движението на червата и да намалят транзитното време на преминаване на храната. За облекчаване на запека псилиума трябва да се приема с много вода, така че влакната да набъбнат с водата и да увеличат перисталтиката на червата.

Диария

Люспите от псилиум са ефективни и при диария, защото групират изпражненията и намаляват съдържанието на вода. Последните изследвания показват, че те могат да се използват при лечение на възпалителни заболявания на червата, които причиняват диария. За облекчаване на диарията псилиума трябва да се приема с много малко вода, за да могат фибрите да изсмучат излишната течност в червата. Фибрите също така помагат и за почистване и детоксикацията на тежките метали в червата и намаляване на натоварването на черния дроб.

Дневни дози псилиум

Обичайната дневна доза псилиум е 7.5 г семена или 5 г прах от влакната. Приемат се веднъж или два пъти дневно с вода, мляко или пресни сокове. Изключително важно е фибрите да се приемат с достатъчно количество течности, заради тяхната склонност да набъбват бързо. Не е препоръчително да се приемат топчета от фибри – прах от фибри, който е влязъл в контакт с течност. Това прави преглъщането им изключително трудно, освен това възниква опасност от запушване на трахеята.

Вреди от псилиум

Консумацията на фибри или цели семена от псилиум се смята за абсолютно безопасна. Все пак има установени случаи на хора, които са развили алергия към фибрите. Специалистите смятат, че от подобен автоимунен отговор са застрашени най-вече работници в цехове за различни производства, където праховото замърсяване е голямо.