Как да се защитим от енергиен вампир?

Как да се защитим от енергиен вампир? | Диана

За енергийните вампири сме чували много, нали? И са ни известни различни способи, които позволяват да се защитим от тези любители на чужди енергии. Но светът е толкова многообразен, че няма универсално средство за предпазване от вампири. Поради това, парапсихолозите постоянно изследват този проблем и въз основа на работата им, днес ви предлагаме нов тест, който да ви помогне да разберете, имате ли си работа с енергиен вампир или не.

Как да престанем да абсорбираме чуждата негативна енергия | Диана image 1

На всяко от посочените по-долу разсъждения, дайте един от четирите варианта на отговор, който най-точно съответства на вашето поведение. Всеки отговор ви носи следните точки:

 • Никога – 1
 • Рядко – 2
 • Често – 3
 • Винаги – 4
 1. Страшно се дразня, когато ми се бъркат.
 2. Не мога да почивам дълго, без нищо да правя.
 3. Приемам важни решения след като получа цялата необходима информация и щателно я обмисля.
 4. Губя контрол над себе си, когато събитията се стичат не така, както мисля, че трябва да се развиват.
 5. Дразня се, ако хората се оказват не така съвършени, както трябва да бъдат според моята гледна точка.
 6. При промяна на един вид дейност с друг отделям много време за планиране и обмисляне на развитието на събитията.
 7. Проявявам нетърпение, когато ми се наложи да чакам някого, или нещо се проточва дълго, или става много бавно.
 8. Повечето неща е по-добре да свърша сам, отколкото да моля за помощ.
 9. Интересува ме преди всичко конкретния резултат, а не работата сама по себе си.
 10. Не обичам ситуации, които не се поддават на моя контрол.
 11. Имам навика да тероризирам сам себе се, като за всичко си поставям жестоки срокове.
 12. Суетя се, върша всичко в последната минута, дори и да имам предостатъчно време.
 13. Постоянно се старая да се занимавам с нещо.
 14. Едновременно върша две-три неща. Например: по време на хранене преглеждам бележника си и едновременно с това звъня по телефона.
 15. Хващам се с всичко, каквото предлагат и често работата ми е повече, отколкото мога да изпълня.
 16. Чувствам се виновен, ако нищо не правя.
 17. Могат да ме разстроят дори и най-дребните грешки.
 18. Забравям, игнорирам или свеждам до минимум рождените дни, срещите, юбилеите и дните за почивка.
 19. Отделям на работата повече време, отколкото на семейството и приятелите, за които мисля все по-малко.
 20. Смятам, че събитията се развиват твърде бавно, а работата не се изпълнява достатъчно бързо.
 21. Задавам отново въпрос на събеседника, без до осъзнавам, че вече съм получил отговор.
 22. Активно се включвам да работя по реализация на някакви проекти много преди да са обмислени всички понататъшни етапи от тяхноот осъществяване.
 23. Голяма част от свободното си време отделям на работа, а не за срещи с приятели, забавления и други видове обикновени занимания.
 24. Не оставям работата, дори и след като колегите са се отказали от нея.

Енергийните вампири | Диана image 1

ОТГОВОРИ:

25-25 точки – за щастие, вие сте свободни от каквото и да било въздействие от страна на енергийни вампири.

55-69 точки – у вас има начална или средна зависимост от вампирическата същност.

70-100 точки – вие напълно сте зависим от енергийния вампир и се явявате постоянен донор на жизнена енергия.

КАК ДА РАЗПОЗНАЕМ ЕНЕРГИЙНИЯТ ВАМПИР И КАК ДА СЕ ЗАЩИТИМ ОТ НЕГО

Психоенергийните вампири, живеещи за сметка на вашата енергия се срещат доста често. Как да се запазите от тях, как да разберете, че ‘нещо’ се е включило към източника на вашия живот? Да направите това е много лесно, и нямате нужда от никакви специални средства. Достатъчно е да се вслушвате в състоянието на организма и самочувствието си, да наблюдавате как се е променило Вашето настроение и Вашата готовност да направите нещо, без значение колко голям е вашия запас.

Постарайте се да разберете, какви са причините, които са ви довели до дискомфорт, до ‘пробиване’, до загуба на сили. Ако те не са очевидни, а вашата интуиция мълчи и съзнанието не ви подсказва с нищо, спомнете си какво сте правили непосредствено преди да почувствате загуба на сили. С кого сте общували и какъв емоционален спомен е остана у вас след това общуване.

Помислете отнася ли се причината да загубите енергия към вътрешни фактори. Дали тя е станала под влияние на вашите собствени мисли, чувства, настроения, или се дължи на външни фактори и конкретни лица, стремящи се да ви повлияят? Но преди да се спрете на някой човек и преди да го запишете в графа ‘вампири’, поровете в паметта си. Запитайте се какво сте чувствали след контакт с него при предишни срещи. И ако сте убедени, че на вас ви действа психоенергиен вампир, опитайте да се защитите с един от следващите методи.

ПОСТРОЯВАНЕ НА ЕНЕРГИЕН ЩИТ

Този ефективен метод се препоръчва от болшинството окултни учения и системи. Ако човек е уверен във вампирско въздействие над него, трябва мислено да обкръжи себе си с тънък енергиен щит или екран. Това може да бъде полусфера, сфера, кръг, стена от различен цвят – златист, сребрист, син, зелен червен или лилав. Колкото по-ярко е въображението, колкото по-спокойни и уверени сте в момента на нападението и толкова по-ефективен ще бъде резултата. Затова за укрепване на вътрешните сили се препоръчва и едновременно с това да се обърнете с молитва към Бога, да помолите за помощ своят ангел-хранител или вашия духовен учител.

НЕ БИВА ДА СЕ СТРАХУВАТЕ ОТ ЗЛОТО

Преди всичко вампирическото или черно-магьосническото въздействие достига целта си поради това, че хората се отнасят към вампирите и магьосниците със суеверие и страх, преувеличават техните реални възможности и сили. И тогава във въображението ни изникват огромни и страховити злини. В такъв случай е необходимо да направите точно обратното – да намалите в собственото си съзнание размерите на плашещия ви образ, да намалите неговата значимост. Опитайте се да си представите, че въздействащото на вас лице е джудже, а вие в сравнение с него сте истински гигант, на когото то с нищо не може да навреди. Повтаряйте това упражнение при всяка среща с врага и в минутите, когато мислите за отношенията си с него, за да можете да затвърдите в съзнанието си новото съотношение на силите.

СТУДОТЕРАПИЯ

Да предположим, че похитителят на вашата енергия действа с досадна активност, постоянно ви се жалва от своята съдба, проблеми и болести, но не прави абсолютно нищо, за да поправи това положение. Тогава най-доброто средство за защита от неговия опит да реши собствените си проблеми за сметка на вашата енергия се явява студотерапията. “Съветваме Ви да се отнасяте хладно към хората с болно излъчване” – казват специалистите по психоенергийна защита. Не жестоко или равнодушно, а студено!!! След такава промяна, вашите взаимоотношения с енергийния вампир ще се влошат и ще се стигне до прекъсване. Трябва само да повярвате, че това е най-добрия изход и за двамата. Вие ще бъдете защитен, а вампира ще се окаже принуден да добива енергия по друг начин.

ОБРАЗНА ЗАЩИТА

Този метод е близък до метода за построяване на щит, но се отличава с това, че в качество на защитен образ не избирате просто сфера с определен цвят, а някакъв духовен символ. Защитавайки се, мислено си представете символа и окръжете с него себе си. Приемете формата на този образ. Това може да бъде например пентаграм – звезда с пет върха, напомняща изправен човек с разтворени в страни ръце и широка разкрачени крака. Можете да си представите и огнен православен кръст или някоя икона, която ви оказва особено емоционално въздействие. Както и с пентаграмата, трябва да визуализирате себе си вътре в избрания от вас защитен символ.

КРЪГОВА ЗАЩИТА

Лесен метод: мислено окръжете себе си или друг човек, на когото оказвате помощ с енергиен кръг от сребрист или златист цвят, очистителната сила на когото не позволява на силите на злото да се приближат към вас. Трябва само да имате предвид, че защитната сила на магическия кръг зависи от това, колко енергия и вяра в негово действие сте вложили в създаването му.

По материали от www.magicaura.com