Знаете ли историята за алкалната диета на д-р Варбург?
Ако не, време е да я разберете. Става дума за теза – конспирация. А именно: твърди се, че още в далечната 1923 година, един човек е открил лечение за бича на съвременния човек – болестта рак.
Ученият, направил това е д-р Ото Хайнрих Варбург и малцина знаят за неговото откритие, понеже се смята, че истината е била умело прикрита от фармацевтичните индустрии.
Д-р Варбург открива, че появата на ракови клетки в човешкото тяло е резултат от антифизиологичен начин на живот, антифизиологично хранене и липса на движение. В резултат на изброените, в организма се създава кисела среда-подходяща за появата на рака. Според него, клетъчната киселинност е причина за изхвърляне на кислорода.
„Намаляването на кислорода и увеличаване на киселинността в организма са две страни на един и същи медал: ако някой има едното, има и другото. Реално киселата среда е среда без кислород.„ – заявил ученият.
Единствено раковите клетки са анаеробни (не поемат кислород), следователно не могат да оцелеят при наличието на високи концентрации на кислород в организма.
„Здрави клетки без 35 % кислород могат да се трансформират в клетка с рак само за два дни. Всички нормални клетки имат нужда от кислород, но клетките с тумор могат да живеят без кислород. Това е характерно правило.” – обяснява д-р Варбург.
Според него ракът е защитен механизъм на клетки в човешкото тяло, които са принудени да оцелеят в кисела среда, без кислород!
Туморните тъкани са киселинни, докато здравите тъкани са алкални.
Храната, която приемаме, в зависимост от протеините, въглехидратите, мазнините, витамините и минералите, гарантира и създава условия на киселинност или алкалност в тялото.
Киселинността и алкалността се измерват с PH, чиито стойности преминават от 0-14, където 7 е неутрална зона. От 0-7 е кисела среда, а от 7 до 14 алкална. Здрав човек има PH в кръвта между 7,4 и 7,45. Ако PH стойността при някого е под 7, този човек изпада в кома.
Ето някои храни, които увеличават киселинността на организма:
– рaфинирана захар и всички нейни производни;
– продукти от животински произход (мляко и сирене),сол;
– рaфинирано брашно и всички негови производни (тестени изделия, торти, бисквити);
– хляб;
– маргарин;
– кофеин (кафе, черен чай, шоколад);
– алкохол;
– цигари;
– всяка варена храна (храносмилането унищожава кислорода и повишава киселинността на храната), цялата промишлено преработена храна в консерви, която съдържа консерванти, изкуствени оцветители, аромати, стабилизатори и други;
А ето и храни, която алкализират организма:
– Всички сурови зеленчуци – те произвеждат кислород за разлика от термично обработените.
– Плодовете произвеждат много кислород.
– Водата е важна за производството на кислород. Хроничното напрежение е много важно и е причина за по-голямата част от всички дегенеративни заболявания.
– Движението дава кислород на цялото тяло. Неслучайно, заседналият начин на живот съсипва здравето.
За да живее човек здравословно, е необходимо да приема 60% алкална храна.
За болните алкалната храна, която приемат трябва да е поне 80%.
И още нещо необикновено, което твърди д-р Варбург…
Химиотерапията не лекува рака! Напротив – тя увеличава киселинността на организма до такава степен, че тялото трябва да започне да харчи резервите на кислород и, за да неутрализира киселинността жертва минералите, които се намират в костите, зъбите, в ноктите и косата. Затова и пациентите подложени на химиотерапия губят косата си.
Теза за „алкалността на тялото” се потвърждава и от друг специалист – един от световно известните хирурзи Д-р Джордж Криле Кливиленд, който казва така:
„Всички видове смърт, наречени “естествени” не са нищо друго освен крайна точка на киселинно наситено тяло“.
Източник: www.e-zdravey.com