Медикаменти от ветеринарната аптека, които са полезни и за човешкото здраве

Медикаменти от ветеринарната аптека, които са полезни и за човешкото здраве | Диана image 1

Може  тази информация да ви се стори странна, но много хора вече използват лекарства от ветеринарната аптека за подобряване на здравословното си състояние.

Колкото и невероятно да звучи, но тези лекарства от ветеринарната аптека струват доста по-евтино от рекламираните “човешки” мазила, а действието им е доказано.

Тяхното най-голямо предимство е високата концентрация на камфор, който добре попива в кожата и действа благоприятно.

Антифлегмин

Антифлегмин е  предназначен  за лечение на възпаления по млечната жлеза на животните  и съдържа камфор в големи количества.

veterinar-antiflegmin

Българи, които са използвали това лекарство споделят, че са лекували мускули, сухожилия и различни костно-ставни травми.

Болното място третирали с крема 2 пъти дневно, обикновено сутрин и вечер. Слагат парче плат или марля върху намазания участък, а отгоре задължително парче найлон, за да направят готовия компрес устойчив.

Усещат леко затопляне, а не след дълго болката започва да изчезва.

С Антифлегмин българи лекуват хемороиди. Разказват, че в първия момент след намазване усещат леко парене, което бързо отшумява. След него настъпва облекчение.

Продължителността на лечение зависи от големината на хемороидите и колко бързо ще изчезнат.

Лекарството е полезно и при разширени вени.

veterinar-kamfor

Камфор салициликум

Употребява се при заболявания на млечната жлеза при животните, а българите го използват при настинки и простудни заболявания.

Камфор салициликум е мазен, но попива добре в кожата.

Вечер преди лягане кожата на гърба и на гърдите трябва да бъде натъркана с вълнено парче плат, за да се сгрее. После намажете с Камфор салициликум с леки масажни движения, за да  втриете в кожата.

Слагате парче плат и найлон, за да не изцапате пижамата и спите така през цялата нощ.

Усещате затопляне, отпускане на схванатите мускули. Кашлицата намалява, хриповете изчезват. Ще спите спокойно през цялата нощ.

veterinar-refregirance

Рефригеранс

И това лекарство от ветеринарната аптека е за проблеми с млечната жлеза на животните.

Българите го използват при лечение на остри възпалителни процеси на костите и ставите като възпалени сухожилия,  бурсити,  артрити, плексити и настинки.

Помага при травми и  контузии, възпалителни отоци по ръцете и краката.

Рецепти за здраве