Медитация за отслабване, емоционален баланс и намаляване на стреса по методът на Джон Гейбриъл

Джон Гейбриъл, който бил 183 кг, след отчаяна битка с килограмите, започва собствено проучване, продължило с години, което го довежда до шокиращия извод, че не може да отслабне чрез диети. Той достига до революционна теория, че това са биологични програми за защита на организма, които карат тялото ДА ИСКА да бъде дебело или слабо.

jon-gabriel

Тялото е програмирано да ни защитава от заплахите на праисторическия свят, където те се свеждат до три неща: да умрем от глад, да измръзнем до смърт или да ни разкъса див звяр. За съжаление, днес всичко това е изгубило значение, но телата ни не го знаят и действат по същата генетична програма.

Когато човек прави диети т.е. гладува, това кара тялото да си мисли, че храната е ограничена и са настъпили „гладни години”. Това го кара да се съпротивлява и бори за всеки грам и да иска да е все по-дебело, като включва т.н. програма FAT /от famine and temperature, т.е. глад и студ/ при която организмът драстично забавя метаболизма, на човек му се спи, ядат му се сладки и мазни храни. При гладуване с включена програма FAT може да започнат да се разграждат мускулите, но не и мазнините. Ако човек въпреки това успее да отслабне, то кожата му увисва, тъй като кортизолът отговаря за тургура на кожата, а при тази програма той е в голямо количество.

Някои лекарства и хранителни добавки, като изкуствени подсладители и овкусители също могат да активират програмите FAT. Телата ни просто не знаят как да ги усвояват.

Не на последно място са психическите и емоционални заплахи, които могат да объркат тялото да си мисли, че излишните килограми биха помогнали, а това са:

Психически глад – глад за любов, радост, интимност, нови преживявания или по-дълбока духовна връзка. Сигналите, изпратени до мозъка са същите, както при физическото гладуване.

Страх от оскъдица – страх от недостиг на пари или загуба на нещо, ценено високо от нас.

Вредни убеждения – това са програмите в подсъзнанието, които ни казват например, че ни е „писано” да сме дебели, или „такива сме родени” или заслужаваме да сме дебели и т.н.

За елиминиране на нефизическите причини за затлъстяването, Джон Гейбриъл предлага изключително действена методика за визуализация на нашето идеално тяло. Добре е да се прави преди заспиване и/или веднага след събуждане, тъй като тогава мозъкът работи в състояние алфа честоти и има достъп до подсъзнанието, което отговаря за несъзнателните процеси в тялото. Нарича го SMART Mode и е липсващата брънка при отслабването, която има силата да преобрази тялото ни и да го накара да иска да е слабо. Тук е разковничето на целия процес при който подсъзнателният ум се препрограмира и изключва програмите FAT, тогава човек вече не изпитва такъв глад /особено за сладко и мазно/, ядат му се повече здравословни храни и новопридобитата енергия го кара да извършва физически упражнения. Според Дийпак Чопра, ние можем да изразим всичко, което искаме в живота си, като прехвърлим намерението или желанието в „полето на пълната потенциалност” или Чистото Осъзнаване.

Визуалният образ как бихме искали да изглеждаме е намерението, а когато сме в SMART Mode, ние влизаме в така нареченото от Чопра поле на пълната потенциалност. По този начин ние създаваме тялото на мечтите си. Начинът по който изглежда в момента Джон Гейбриъл е този, който той си е представял когато е бил 180 кг.

Джон Гейбриъл доказва, че в състоянието Smart mode, може да започне препрограмиране на тялото и да се даде началото за създаване на тялото на вашите мечти. Ето как:

Първи месец – научете се да визуализирате

В продължение на 30 дни без прекъсване сутрин и вечер правете следното:

Намерете снимка на някого, на когото искате да приличате. Тази снимка може да е и ваша от преди години. Нека за вас това да е мечтаното тяло. Джон Гейбриъл напомня да не си мислите дали това е реалистично или не, просто изберете снимката. Приемете, че всичко е възможно.

На снимката отдолу напишете: „Използвам силата на съзнанието си, за да създам тялото на мечтите си“.

Нека снимката стои на удобно място. Джон Гейбриъл съветва това да е място близо до леглото, защото винаги със събуждането си и с лягането можете да я наблюдавате пряко.

Правете следното преди да заспите:

Гледайте снимката около половин минута.

Докато я наблюдавате, изречете думите, които сте написали в долния ѝ край
Затворете очи и си представете, че вие вече изглеждате така, както тялото от снимката. Правете това, толкова дълго, колкото ви е приятно.

Представете си, че изглеждате така, както човекът на снимката не само физически, но и психически, представете си как по-малкия размер дрехи докосва тялото ви, слейте се с това чувство.

Когато се събудите на другия ден отново си представете идеалното тяло, наблюдавайте снимката и изживейте отново усещанията на осъществената мечта.

Представете си, че денят, който ви очаква, се случва така, както си го представяте и вие изпитвате огромно щастие.

Колко време е нужно, за да се научите да визуализирате свободно?

Джон Гейбриъл, твърди, че за да се формира навик за визуализацията са необходими 21 дни, така че до края на първия месец вие вече трябва да сте професионалисти. Правете я редовно сутрин и вечер.

Режим на живот през първия месец

Преди лягане – визуализирайте желаната от вас фигура

След събуждане, в леглото – отново визуализирайте желаното тяло в продължение на 2 минути.

Преди сутрешната закуска – пийте 2 чаша вода с пробиотик.

Закуска – Хапнете обилно, каквото ви се хапва, като към всичко това добавете, протеини, омега-3, храносмилателни ензими, свежа храна.

Втори месец – ежедневни сесии за усъвършенстване на SMART MODE, които ще помогнат за отслабването

След като сте отделили един месец за да усъвършенствате визуализацията сутрин и вечер, сега трябва да усъвършенствате всекидневната сесия Smart mode

Всеки ден на едно и също място, по едно и също време правете следното:

Останете в стая, където, може да бъдете сами.

Влезте в състояние Smart mode – 5 минути.

Правете визуализация за идеално тяло – 30 секунди.

Правете техники за автоматично генериране на положителни идеи – 2 минути.

Представете си как протича предстоящият ден и как вие искате той да протече – 30 секунди.

Представете си предстоящите дни, месеци, години и как вие бихте искали да протичат те – 30 секунди.

Отделете минутка, за да поискате от Висшата сила, в която вярвате, насоки и помощ за отслабването и разрешаването на други проблеми в живота ви.

След като приключите с техниките, ще видите колко добре се чувствате и как сте готови и обновени за нов живот, твърди Джон Гейбриъл. Ще видите, че с влизането в Smart mode и след като поискате нещо и го визуализирате в състоянието на Smart mode, след време, желанието ще се осъществи. Всичко това е постижимо – здраве, хубаво тяло, нова къща, щастлив брак и т.н.

Режим на живот през втория месец

Обяд – хапвайте бавно и спокойно. Към всяко ястие добавяйте салата, която харесвате.

Закуска след обяд – хапнете прясна храна по ваше желание.

Добавки – мултивитамини, омега-3, свежа храна.

През определено време на деня – визуализация 10 минути.

Вода – преди всяко хранене пийте вода.

Режим на живот през третия месец

Преди лягане – визуализирате желаното от вас тяло – 2 минути.

Сутрин след ставане – визуализирайте желаното от вас тяло и деня, който ви престои, в продължение на 1 минута.

Преди започване на закуската – две чаши вода и пробиотик.

Закуска – хапнете, колкото желаете, като добавите омега-3, свежа храна, храносмилателни ензими

Обяд – хапнете обилно свежа храна, променяйте режима си, като ядете повече в късния следобед.

Следобяд – свръхзареждаща почивка – 10 минути.

Следобедна закуска – хапнете свежа храна, хапвайте повече такава храна през целия ден.

Вечеря – хапнете по-рано, ако е възможно, но преди това пийте вода.

През деня – 10-минутна визуализация.

Добавки – омега-3, мултиминерали и мултивитамини; добавяйте свежа храна, когато е възможно.

Вода – преди всяко хранене, вечер и винаги, когато сте жадни.

Режим на живот през четвъртия месец

Преди лягане – визуализирайте за идеалната фигура, че сте физически активни на следващия ден – 2 минути.

След събуждане – визуализирайте, желаното тяло и че сте физически активни.

Преди закуска – изпиите чаша вода и пробиотик.

Закуска – хапнете добре. Добавете протеини, омега-3, свежа храна, храносмилателни ензими.

Обяд – променяйте навиците си за храна, като се храните повече през деня

Следобед – зареждаща почивка – 10 минути.

Вечеря – вечеряйте рано, пийте повече вода вечер.

Период от деня – визуализация – 10 минути.

Добавки – мултивитамини и минерали, омега-3, свежа храна.

Период от деня – направете нещо, което ще ви донесе удоволствие.

Почивайте по три дни в седмицата.

Препрограмиране на тялото за влизане в състояние на отслабване със Smart mode

Как да влезете в Smart mode?

Обиколка на гръбнака за влизане в SMART MODE

Влезте в стая, където ще бъдете сами поне за половин час.
Седнете с изправен гръбнак и си представяйте, че лъч светлина обикаля около първия ви прешлен в основата на гръбнака. Пребройте от 1 до 10, докато си представяте, че лъчът обикаля около прешлена.

Нека след това лъчът да обикаля около втория прешлен. Пак 10 пъти. През това време пребройте от 11 до 20, докато лъчът обикаля втория прешлен.

Представете си, че лъчът светлина обикаля и третия прешлен 10 пъти. Пребройте от 21 до 30, докато лъчът обикаля третия прешлен.

В гръбнака има 24 прешлена. Лъчът трябва да обиколи всеки от тях. През това време вие трябва да преброите от 1 до 240. Това са приблизително 240 секунди – за тази техника ще ви са нужни 4-5 минути.

Докато извършвате тази техника е важно да не се притеснявате, ако не знаете къде се намира, например 18-ят прешлен. Това е някъде след средата на гръбнака и по-близо до врата. Не е важно да уцелите точно мястото, важно е да извършвате техниката. Колкото повече се придвижвате нагоре, толкова по-спокойни ще ставате.

Силни думи за влизане в Smart mode

Когато сте в Smart mode и искате някоя дума да стане част от вашето съзнание, то си я представете как се увива около гръбначния ви стълб, пълзи нагоре и зарежда всяка клетка с енергия.

Силни думи за намаляване на стреса:

Животът е лесен

Отпусни се

Животът е поток

Всичко е наред

Всички неща се нареждат

Всичко, което ми е нужно е както трябва

Силни думи, когато усещате ограничения и липса на нещо:

Изобилието достига до мен

Грижат се за мен

Изобилието няма край

Силни думи при емоционално затлъстяване:

В безопасност съм

Нищо не ме заплашва

Не е опасно да се отслабва

Животът ми е в безопасност

Аз съм спокоен/йна

Силни думи за психическо затлъстяване

Отслабвам без напрежение

Лесно е да се отслабва

Моето тяло иска да е слабо

Излишното ми тегло се стопява

Аз съм естествено слаб/а

Изречени в Smart mode, тези думи препрограмират тялото ви, дават ви нови сили и премахват онези стресови фактори, които карат тялото ви да е дебело, твърди Джон Гейбриъл.

Когато сте в Smart mode и препрограмирате тялото посредством визуализация, тялото запомня представите, изникнали в съзнанието и дава сигнал на организма да работи върху създаването на тяло но мечтите ви, завършва авторът.

Диска на Джон Гейбриъл можете да изтеглите от http://www.gabrielmethod.com/freecd

Превод: Фондация Европея – http://www.evropea.com