МЕТОДЪТ ГЕЙБРИЪЛ – РЕВОЛЮЦИОННА СИСТЕМА ЗА ОТСЛАБВАНЕ БЕЗ ДИЕТИ

МЕТОДЪТ ГЕЙБРИЪЛ – РЕВОЛЮЦИОННА СИСТЕМА ЗА ОТСЛАБВАНЕ БЕЗ ДИЕТИ | Диана image 1

Джон Гейбриъл, който бил 183 кг, след отчаяна битка с килограмите, започва собствено проучване, продължило с години, което го довежда до шокиращия извод, че не може да отслабне чрез диети. Той достига до революционна теория, че това са биологични програми за защита на организма, които карат тялото ДА ИСКА да бъде дебело или слабо.

Програмиране за отслабване 1Програмиране за отслабване 2

Тялото е програмирано да ни защитава от заплахите на праисторическия свят, където те се свеждат до три неща: да умрем от глад, да измръзнем до смърт или да ни разкъса див звяр. За съжаление, днес всичко това е изгубило значение, но телата ни не го знаят и действат по същата генетична програма.

Когато човек прави диети т.е. гладува, това кара тялото да си мисли, че храната е ограничена и са настъпили „гладни години”. Това го кара да се съпротивлява и бори за всеки грам и да иска да е все по-дебело, като включва т.н. програма FAT /от famine and temperature, т.е. глад и студ/ при която организмът драстично забавя метаболизма, на човек му се спи, ядат му се сладки и мазни храни. При гладуване с включена програма FAT може да започнат да се разграждат мускулите, но не и мазнините. Ако човек въпреки това успее да отслабне, то кожата му увисва, тъй като кортизолът отговаря за тургура на кожата, а при тази програма той е в голямо количество.

Друг фактор, който води до наднормено тегло е, че хората ядат предимно преработена, консервирана, вакуумирана и топлинно обработена храна и тялото гладува за истински хранителни вещества. Всъщност можем да изяждаме по 5000 калории на ден, но клетката да продължава да гладува. Организмът ни се нуждае главно от жива храна, тази, която погледната под микроскоп се движи. Това са плодовете и зеленчуците. Необходими са ни също така протеини, Омега 3 мастни киселини, ензими и пробиотици. Достатъчният прием на тези вещества кара организмът да изключи програмата FAT.

От съществено значение е и факта, че консервираната и вакуумирана храна съдържа токсини, а тялото ни защитава от тях като ги заобикаля с мастни клетки. Също така, мазнините абсорбират и радиацията и така тялото защитава важните органи от лъчения.

Някои лекарства и хранителни добавки, като изкуствени подсладители и овкусители също могат да активират програмите FAT. Телата ни просто не знаят как да ги усвояват.

Не на последно място са психическите и емоционални заплахи, които могат да объркат тялото да си мисли, че излишните килограми биха помогнали, а това са:

Психически глад – глад за любов, радост, интимност, нови преживявания или по-дълбока духовна връзка. Сигналите, изпратени до мозъка са същите, както при физическото гладуване.

Страх от оскъдица – страх от недостиг на пари или загуба на нещо, ценено високо от нас.

Вредни убеждения – това са програмите в подсъзнанието, които ни казват например, че ни е „писано” да сме дебели, или „такива сме родени” или заслужаваме да сме дебели и т.н.

За да приключим веднъж завинаги с диетите просто трябва да накараме тялото си да иска да е стройно и жилаво. Интерес в това отношение представлява историята на Джон Гейбриъл за неговия котарак и как преживяното от него допринесло за формирането на така наречения от него Закон на Джеси.

Джеси бил „приятно закръглен” котарак, който обичал да се излежава на поляната пред къщата на съседите. Там живеело куче, затворено в къщата, което вдигало квартала на главата си, с отчаяно лаене и вой, предизвикани от мързеливо търкалящия се пред него котарак. Но един ден стопаните му го пуснали навън и то подгонило котарака. Този ден Джеси се върнал нахапан и въпреки че скоро от раната не останала и следа, с котарака се случило нещо поразително. В следващите няколко седмици, той се стопил и станал тънък и жилав, въпреки, че продължил да се храни по стария начин. Какво всъщност се случило? Тялото му поискало да е слабо за да оцелее. Появил се стрес, който наложил адаптирането към него. Трябвало Джон да започне да го храни само по 1 път на ден въпреки протестите на котарака и когато отново започнал да го храни нормално, той започнал да наддава, но никога не станал нито толкова дебел нито толкова слаб.

Обяснението на Гейбриъл е, че при заплахата от хищници, тялото моментално изключва програмата FAT защото трябва да бъде слабо и жилаво за да се спаси. Човек може изкуствено да подлъже подсъзнанието си, ако например когато тича или кара колело, постоянният ритъм бъде нарушаван от 10-12 сек. спринт, което кара животинския мозък да си мисли, че сме заплашени от хищници и тялото започва да иска да е слабо и жилаво за да ни спаси.

За елиминиране на нефизическите причини за затлъстяването, Джон Гейбриъл предлага изключително действена методика за визуализация на нашето идеално тяло. Добре е да се прави преди заспиване и/или веднага след събуждане, тъй като тогава мозъкът работи в състояние алфа честоти и има достъп до подсъзнанието, което отговаря за несъзнателните процеси в тялото. Нарича го SMART Mode и е липсващата брънка при отслабването, която има силата да преобрази тялото ни и да го накара да иска да е слабо. Тук е разковничето на целия процес при който подсъзнателният ум се препрогамира и изключва програмите FAT, тогава човек вече не изпитва такъв глад /особено за сладко и мазно/, ядат му се повече здравословни храни и новопридобитата енергия го кара да извършва физически упражнения. Според Дийпак Чопра, ние можем да изразим всичко, което искаме в живота си, като прехвърлим намерението или желанието в „полето на пълната потенциалност” или Чистото Осъзнаване.

Визуалният образ как бихме искали да изглеждаме е намерението, а когато сме в SMART Mode, ние влизаме в така нареченото от Чопра поле на пълната потенциалност. По този начин ние създаваме тялото на мечтите си. Начинът по който изглежда в момента Джон Гейбриъл е този, който той си е представял когато е бил 180 кг.

Това е накратко идеята на Гейбриъл, благодарение на която сваля 103 кг без диети и пластични операции и тялото му изглежда така, сякаш никога не е било дебело.

Методът Гейбриъл е проста, здравословна и ефективна система за отслабване, която акцентира на връзката дух-тяло. Тя слага край на борбата ни със собственото ни тяло, разбирайки, че то всъщност прави всичко възможно за да ни защити.

Препоръчана книга:

За повече информация, моля вижте видео галерията, прочетете книгата му „Методът Гейбриъл” и посетете неговия сайт www.gabrielmethod.com

Източник: “Отвъд диетите” (www.nad-dietite.com)