Независимата жена: Защо всички се страхуват от нея?

Независимата жена: Защо всички се страхуват от нея? | Диана

Къде се крият причините?

Всички сме чували, виждали и разказвали за поне една независима жена. Тя е този човек, който се забелязва автоматично и събужда в нас смесено чувство между страх, почитание и възхита.

Мъжете на секундата изпитват желание да се докажат, а жените намират начин да ѝ подражават. Независимата жена е силна по много причини и често е главен герой в много филми, песни и участва пряко или като муза по всякакви артистични начини.

Истината е, че тя се създава и възпитава от малка. Научена е, че има право на глас и сама успява да приложи това си право.

Независимо от мнението на околните, тя е целенасочена и често се справя сама с всичко, което реши.

„Каква чудновата бърканица – мислеше си той – от жена, дете и дявол! И как всичко й прилича; каже нещо – умно е, направи нещо – хубаво е!“, написа Йордан Йовков и се оказа напълно прав.

Но защо всички се страхуват от нея?

1. Защото не иска позволение

Независимата жена няма нужда от потвърждение от когото и да било. Тя има свои собствени правила по които се води и чуждото мнение не ѝ е необходимо. В училище беше момичето, което винаги задаваше критериите във всичко и от което учителите леко претръпваха. Страхът в другите е плод на факта, че независимата жена не се притеснява да си навлече неприятности. За нея „последици“ е просто дума.

2. Защото има мнение и не я е страх да го изказва

Независимата жена защитава независимо своето мнение. Свободата е нейната сила и не става въпрос за физически аспект, а за свобода на мисълта. Тя не се страхува да представи своята гледна точка и най-често тя е добре обмислена, подкрепена с факти и невъзможна да се оспори.

3. Защото тя няма нужда от ТВОЕТО мнение и оценка

Жената, която няма нужда от оценката и мнението на другите е най-силната жена на света и същевременно най-страшната за околните. Самочувствието на независимата жена не е създадено на основата на комплименти и каквито и да е външни фактори, а единствено и само на вътрешни и личностни качества. Точно това го прави неподвластно на настроенията и отношението на другите.

4. Защото не се притеснява да бъде велика

Независимата жена не се крие зад маската на скромността. Тя няма да се преструва, че не е изключително горда от себе си и всички постижения, които дължи на себе си. Друга основна причина да всява страх е фактът, че е плашещо честна и рядко лъже. А все пак знаем, че хората обичат да чуват основно хубави неща за себе си.

5. Защото тя е плашеща, но не се плаши

Една от характеристиките на независимата жена е, че не се притеснява от йерархията. Тя знае, че може да отстоява позициите си навсякъде и нищо, освен физическа опасност, не я плаши. На свой ред, тя се възприема като смущаваща, особено за тези, които използват евтини тактики, с които да спечелят уважение. Независимата жена знае, че истинската власт се основава на уважение, а не на интриги.

6. Защото тя няма нужда от теб… и от никого, като цяло

Голям страх изпитват хората от независимата жена, защото усещат, че тя няма нужда от тях. Или от когото и да е. Днешното общество е основано на принципа на нуждата от това, да контролират другите. Подчинението определено не е в речника на жените от тази порода и няма и да бъде. Добрата новина е, че тези жени могат да обичат човек до себе си заради самия него, а не заради нуждата да имат някого до себе си.