Рецепта за лечебен сок от кисело зеле и прополис

Сокът от киселото зеле лекува ракови заболявания! Това твърди проф. д-р Янаки Караджов, който заявява, че е проверил сам върху себе тази рецепта. На следващите редове ще ви разкрием рецептата, съобразена като пропорции за приготвянето на кисело зеле в бидон с вместимост от 100 л. Необходимото количество зеле е 50 килограма. Залива се с 50 литра вода.

Кочанът на всяка зелка се цепи на четири и в разреза се поставя 1 супена лъжица морска сол. После зелката се поставя с кочана нагоре в бидона. Общото количество сол за целия бидон трябва да бъде 0.900 кг. В бидона се поставят още 2-3 ябълки, 2-3 лимона, 1 червена зелка и 1 кочан царевица. Когато зелевият сок втаса, се пресича с 370 г прополис на прах. Добавя се и 500 грама хрян (с дебелина на корена поне 6 см).

Ако прополисът не е на прах, може да се употреби такъв на пръчка или на кубче – нарязва се с неметален предмет и се слага във фризера да замръзне, след това се счуква в дървено хаванче и се пресява. Това се повтаря няколко пъти, докато прополисът стане на прах. Ако все пак останат твърди частици, те се разтварят в 100 г домашна ракия или спирт.

Зелевият сок се приема 3-4 пъти на ден по 150 г преди хранене. Ако киселото зеле се приготвя в топло време, към водата се добавя бутилка винен оцет.