Тези четири навика съсипват здравето ви

Тези четири навика съсипват здравето ви | Диана

Понякога хората от престараване и вманиачаване сами си вредят на здравето. Едно от тези навици е прекаляването със спорта. Искате да сте във форма и тичате сутрин, играете гимнастика и ходите на фитнес. Когато всичко е с мярка, е здравословно, но когато прекалявате с това натоварване, то може да бъде доста опасно, пише gotvach.bg.

Претоварване

Претоварването вместо да ви зареди с енергия, ви я отнема и изтощава. 15 минути гимнастика на ден са достатъчни за тонус, 45 минути ходене пеша е страхотно за организма. Във фитнес залите 2-3 пъти седмично са достатъчни.

Прекаляване със солта

Второто, което ви вреди, без да подозирате, е прекаляването със солта. Много от хората обилно си посоляват ястията. Солта води до високо кръвно налягане и остеопороза. Не трябва да превишавате нормалната доза от 6 грама сол на ден. Един от лошите навици е да осолите ястието, преди да сте го опитали, откажете се от това, колкото и да ви е трудно.

Прекаляване със къпането

Третият лош навик, колкото и странно да звучи, е прекаляването със къпането. Някой хора се къпят сутрин и вечер със сапун или душ гел. Когато често правите това, рискувате да разрушите хидролипидния слой на кожата, който покрива и я предпазва от климатичните агресии и микробите. Рискувате да пресушите епидермиса и той да потъмнее. Използвайте сапун само при първия душ, вторият да е само с обливане с вода или частично.

Диети

Четвъртият вреден навик са диетите. Установено е, че почти всяка втора жена се подлага на диета по 3-4 пъти в годината. С диетите рискувате да изгубите от полезните за организма протеини, мазнини, въглехидрати, витамини и минерали. С такива драконови диети не можете да поддържате дълго фигурата си.

Рискувате да стопите мускулите си, но не и мастните запаси, натрупани в организма. Съветът ни е да се откажете от диетите, при които скоропостижно се отслабва. Най доброто решение е да ядете всичко в малки количества. Човек се нуждае от 40 г мазнини на ден.

Това са четирите вредни навика, които трябва да контролирате, за да не се разболеете!