Боров прашец за подобряване хормоналния баланс на организма

Боров прашец за подобряване хормоналния баланс на организма | Диана

Органичния боров прашец е неизменна част от хранителни програми, насочени към подобряване на енергийните нива и жизнеността в процеса на стареене. Хората, които го приемат, могат да очакват цялостно подобряване на физиологичните процеси в организма. Сам по себе си, боровият прашец не е лекарство, въпреки това, терапиите с него се използват при много мъже. С негова помощ хормоналните процеси се балансират и броя на сперматозоидите се увеличава.

Извън действията на продукта, касаещи мъжкото либидо, боровият прашец подмладява кожата, подсилва имунната система, а при продължителен прием, има редица други полезни действия. Някои елементи в боровия прашец работят за прочистване на организма от вредни вещества и токсини, чрез детоксикация на клетките.

Много потребители се интересуват за ефектите на боровия прашец при проблеми с ендокринната система. Такива се случват, когато жлезите атрофират поради факта, че не се използват. Ако жлезата открива достатъчно от определен хормон, тя спира да го произвежда, и в крайна сметка се свива или атрофира. Това може да се случи, например от прекалената употреба на стероиди или изкуствени хормони, тъй като те са молекулярно идентични с тези, които произвежда тялото. Молекулната структура на боровия прашец е андрогенна, но не е идентична с тази на тялото. Въпреки това, е достатъчно сходна, за да предизвика множеството благоприятни ефект за здравето, без риск от това, жлезата да спре хормоналната секреция. Боровият прашец се усвоява лесно от организма, когато се приема в чист вид – на прах или пресован на таблетки. Ако вкусът му не ви допада, боровият прашец може да се смесва с напитки(мляко, вода, чай и др.).

Източник: www.borovprashec.com