Елена Банова: Препарат с отрова от син скорпион е с доказан антитуморен ефект!

Елена Банова: Препарат с отрова от син скорпион е с доказан антитуморен ефект! | Диана

Силата му е в това, че разгражда злокачествените клетки и помага на здравите да възстановяват своите клетъчни вериги.

Елена Банова е журналистка, която на два пъти чува за себе си диагнозата “Рак”. Авторка е на книгата “Ракът ме целуна – десет урока за тези, които се борят…” През 2000 г., заедно с д-р Юрий Бъчваров, учредяват Фондация “Неогенезис” и оттогава тя е една от основните неправителствени организации в страната за борба с рака. Фондацията поддържа до този момент три сайта, в близките месеци те ще се увеличат с още два. Чрез основния си сайт www.anticancer-bg.com Фондация “Неогенезис” изпълнява една от своите основни задачи – да информира постоянно българските онкопациенти за новостите в лечението и откритията в борбата с рака по света, за практиките на водещи онкодиетолози с международна известност, за клиничните изследвания и доказаната полезност на едно от новите направления – съпътстващите и допълнителните методи и средства в помощ на хората с диагноза “Рак”. Само преди няколко седмици фондацията и нейната икономическа структура “Неогенезис Б” внесоха в България известният в цял свят кубински натурален продукт “Видатокс”, окачествяван като едно от новите доказани постижения в кубинската практика за борба с рака. Точно това е днес темата ни на разговор с Елена Банова.

– Г-жо Банова, моля да започнем с това – означава ли нещо наименованието “Видатокс”? Защо точно така е наречен този препарат?

– В буквален превод тълкуванието е “Отрова за живот” – от двете испаноезични съставки “вида” (живот) и “токс”(отрова). В случая става въпрос за отрова от определен вид скорпион, наричан “Син скорпион”, и съществуващ само в няколко кубински провинции. В интерес на истината, скорпионът всъщност е кафяв или кафяво-жълт на цвят и става синкаво-син само в момента, в който хапе смъртоносно.

– Дали това не е поредната “панацея” срещу рака?

– “Видатокс” навярно ще остане в онкологичната медицинска литература като първи нагледен пример за твърдение, което вече 20 години набира скорост в онкологията. А то е, че определени видове отрови от различен вид, включително и растителен, може би имат лечебен или поне блокиращ и стопиращ ефект върху раковите клетки. Правени са и се правят много опити и изследвания – подчертавам специално думите “опити и изследвания”, защото самолечението и само-опитването е смъртен риск.

Сред първите, които са започнали тези опити още през 1992-1993 г., са и кубинските изследователи. Търсели са собствени ресурси в лечението и борбата с рака и теоретичните идеи на един английски колектив ги насочват към синия скорпион, чиято отрова е лечебно средство на острова още отпреди 200 години! И е заслуга на същите кубински изследователи и лекари от фармацевтичната компания “Лабиофам”. В продължение на 13 години, стъпка по стъпка, минават пълния цикъл клинични проверки и изследвания за ефективността на отровата от син скорпион, създаване на дозата, която може да бъде поносима от човешкото тяло… Реално в тези 13 години е изминат целият път от лабораторни и клинични изследвания, необходими за лекарствен продукт – така че натуралният продукт – хранителна добавка “Видатокс” е може би най-прецизно изследваното в света помощно средство за включване в лечебната програма на всеки онкопациент. Представете си – в клиничните изследвания са включени пациенти от 33 вида рак, това са хора от 11 националности, включително и от Европа…

Но сега искам да направя малко отклонение – няколко души, идващи във фондацията за съвет и помощ, ми показаха писания в български форуми, където пишеше, че наши отровни гъби лекуват рак. Не го правете, не експериментирайте! Свойствата на отровите се

изследват специално в лабораторни условия

Там се правят измервания, които не са по силите на отделен човек или на примитивни средства. Не забравяйте, че отровата все пак е синоним на смърт и тя може да донесе помощ за живота ни само при много прецизни научни разработки, включително и по отношение на доза, наситеност и т.н.

– В нашия предварителен разговор нарекохте препарата “Легендата Видатокс”. Защо?

– На всяка цена трябва да се знае – само две категории хора могат да приемат “Видатокс”. Първата – всички онко-пациенти, независимо в кой стадий са и в какъв етап на лечение са. Втората са хора, които са преминали през диагнозата “Рак” и вече са в стабилизирано състояние, но биха искали да имат някаква предпазваща защита срещу връщане на болестта… Искам да подчертая още едно условие – не е препоръчително “Видатокс” да се приема от здрави хора, макар че в Куба има може би стотици кубинци в този момент, които го приемат заради неговия болкоуспокояващ ефект или като противовъзпалително средство.

– За нашите читатели ще бъде по-важно да научат повече за предназначението на “Видатокс”? В смисъл как въздейства на болните?

– Ще ви цитирам завършека на един от основните доклади: “антитуморна помощ, стопиращ ефект, антиметастазна помощ, болкоуспокояващ и противовъзпалителен ефект, постепенно връщане на апетита и желанието за живот, положителна промяна в качеството му. Разбирайте по-добра подвижност, по-добро самочувствие, повече активност, желание за преодоляване на критичния момент, ако такъв е налице.” Искам специално да отбележа ефекта на вечерното му приемане преди сън: успокоява организма, предизвиква отпускане на тялото и донася часове спокоен сън. Това го

казвам от личния си опит

“Видатокс” е приложим на всеки етап от лечението и борбата с рака – при операция, при химиотерапия, при лъчелечение и в състояние на ремисия.

– А могат ли всички страдащи да си позволят да вземат “Видатокс”? Има ли опасност от някакви странични действия?

– Многото години задълбочени изследвания, надеждни опити и клинични доклади завършиха с няколко категорични резултати – безспорната му помощ за онкопациенти с всеки вид злокачествено заболяване. Тоест, за всяко тяло, в което вече има активен процес на безконтролно делене на клетките. Защото тъкмо там е силата на синия скорпион – да разгражда тези злокачествени клетки и да помага на здравите да възстановяват своите клетъчни вериги. И още една важна характеристика – научните изследвания завършват с категоричност и по това – няма никакви странични действия, не са констатирани в нито един етап на клиничните и експериментални лечения….

– Не мога да не ви попитам официалната медицина как се отнася към “Видатокс”? Ако имате впечатления, разбира се.

– Моите лични впечатления са от международните конгреси, които “Лабиофам” организира периодично. Тогава в Хавана пристигат както министри и заместник-министри на здравеопазването от различни страни, така и представители на различни клиники и болници от света. В това число и американски. Достатъчно е да спомена, че в редица онкологични клиники в САЩ се рекламира лечение на рак с включено в програмата приложение и на “Видатокс”. Има примери и от Канада. Не говоря, че в цяла Латинска Америка: Бразилия, Аржентина и Мексико, “Видатокс” е даже митологизиран.. Колкото до България – смятам, че в момента поне десетина български лекари го прилагат за свои близки хора, но това е личен избор…

– Висока ли е цената на препарата?

– Хвърлих няколко години усилия да докараме “Видатокс” и в България, тъкмо заради неговата провереност и доказаност. Да, продуктът е с висока цена – 275 лв. за флакон, който в зависимост от примерните схеми може да се приема от 45 дни до 7 месеца. Но продуктът е с доказана висока ефективност на помощта му от порядъка на 70-80%. А стопроцентова ефективност в света на онкологията няма. Ако някой ви я гарантира, той ви лъже.

Лично аз за втори път се боря с рака. Разликата между първата и втората ми тежка диагноза е 20 години. И затова е ясно защо търся и ще продължавам да търся всичко, което е гарантирано и доказано клинично, че е полезно за нас – и по време на лечението ни, и като възможност за висока степен на предпазване от рецидив.

Яна БОЯДЖИЕВА