Как да се справим с главоболие, което продължава 2-3 дни

Как да се справим с главоболие, което продължава 2-3 дни | Диана

Милиони хора страдат от главоболие, а някои постоянно. Младите хора и децата също не са пощадени. В повечето случаи тези болки могат да бъдат предотвратени или да им бъде сложен край. Една “цепеща се” глава преди изпит или след няколко-часова работна среща не е необичайно явление.

Който обаче страда по-често и без видима причина, трябва да се консултира с лекар. Самолечението се препоръчва, само когато болките не продължават повече от 3 дни. Причини за главоболието могат да са различни и те в различна степен да застрашават здравето. Познати са над 165 форми на оплакването, в повечето случаи диагнозата е относително безобидно главоболие, дължащо се на напрежение, но има и други, понякога животозострашаващи заболявания с подобна симптоматика.

При главоболие, дължащо се на напрежение, болката стяга черепа като каска с по-малък размер. Болката може да изчезне посредством движение на чист въздух. Много лекари смятат мускулните напрежения в раменете и врата като основни причини за неприятните симптоми. След 8 часа работа на компютър гръбната мускулатура лесно се схваща. Не е необходимо веднага да се посяга към таблетките. Елементарното раздвижване, а още по-добре разходка на чист въздух, може бързо да проясни главата.

Друго изпитано средство е разтриване на слепоочията с етерично масло от мента – маслото се нанася с леки потупвания при затворени очи и максимално отпуснато тяло. Ефективно действие може да има чаша кафе с парче лимон или таблетка мултивитамини.

Източник: //www.bgfermer.bg/