Методите на Генадий Малахов са опасни за живота!

Методите на Генадий Малахов са опасни за живота! | Диана

Диабетик се отказал от инсулина чрез… клякания! Този случай бе показан по телевизията в предаването на Малахов, който съветва да пием урина и да… целуваме жаби!

За трета поредна година по първи телевизионен канал на руската телевизия, която се гледа и от мнозина българи, се излъчва програмата “Малахов +”. В него електротехникът по професия, възпитаник на Московския институт по физическо възпитание и член на Академията по нетрадиционна медицина в Узбекистан Генадий Малахов споделя с широката аудитория своите методи за лечение на различните видове заболявания и профилактика на организма като цяло. Помага му добре известната актриса Елена Проклова…

Генадий Малахов е автор на такива книги като “Изцеляващите сили”, “Прочистване на организма” и “Биоритмология и уринотерапия”. За да се излекува от болки в гърлото, той предлага на пациента да си намери жаба и да диша в нея – в този случай – болестта ще премине в нещастното животно, а човекът ще оздравее

Един от методите за укрепване на здравето, показвани в “Малахов+”, е да се използва редовно урината (чрез измиване, клизми, или, в крайна сметка, просто като се наплиска) за обща профилактика и за лечение на различните заболявания, започвайки от обикновената простуда. Не по-малко полезно, от гледната точка на Генадий Малахов, е използването на керосин (при това по-добре – авиационния).

Не, не се шегуваме – това са съветите в телевизионното предаване, което съществува вече трета година и е много популярно. То се гледа и в България. Много читатели ни звънят и искат от нас да потвърдим един или друг метод. Това наложи написването на тези редове.

Това, което чуваме и виждаме в предаването “Малахов+”, може да се обясни само с липсата на елементарни медицински познания, по друг начин не може, катогорични са медицинските специалисти. Хората, които имат дори и най-малката представа за функционирането на човешкия организъм, би следвало да разбират много добре, че тези методи не са подходящи за лекуване на едно или друго заболяване.

Жабата не е в състояние да лекува болно гърло, урината съдържа високо количество вече преработени от организма продукти от обмяната на веществата и употребата є в големи количества няма да доведе до нищо добро, а керосинът е отровно вещество, с което в миналото момичетата са се тровили заради нещастна любов.

Цитат от книга на Малахов

Междувпрочем:

Протеиновата диета не може да ви спаси от диабет.

Диетите, в които мазнините и въглехидратите се заменят с протеини, може да ви разболеят от диабет тип 2. Учените са открили нов начин за развитие на болестта – чрез животинските протеини. Обаче, без отчитане на калориите…

Миналата седмица бе излъчено поредното предаване, в което главният герой беше момче, на което преди няколко години е била поставена неприятна диагноза: захарен диабет първи тип.

Започва лечение с инжекции с инсулин, но преди една година той решава да се лекува по метода на Генадий Малахов. Както твърдяха в програмата, момчето е достигнало такъв невероятен напредък, че

вече може да живее без инсулин

“Чудодейната” методика на Малахов се състои в следното: момчето е правило всеки ден по триста клякания и по този начин е изгаряло захарта.

Освен това пациентът е дишал по специален начин, като е вдишвал и издишвал особено рязко.

Според официални статистически данни диабетът засяга около два милиона души (при това лекарите твърдят, че още толкова дори и не знаят, че имат диабет). Разбира се, че за най-новите методи на лечение на диабет, предложени от Малахов по първи телевизионен канал, ще научат хиляди болни. И какво ще стане, ако някой започне активно да използва клякането, вместо да се лекува с инсулин?

За коментар помолихме по телефона главния лекар на клиниката по ендокринология в московската медицинска академия Вячеслав Пронин: “Да се изгаря захарта” с клякане може, но това не може да доведе до излекуване на диабета – каза специалистът. – Диабетът днес все още е неизлечимо заболяване. При това голямото физическо натоварване, към което без съмнение спадат кляканията, заедно с прекратяване на употребата на инсулин ще доведат до много лоша прогноза.

Конкретно – до кома и смърт…

Положителното въздействие на специфичното рязко дишане при лечението на диабет също е голяма глупост. По принцип, ако изходим от доказателствата в медицината, всички тези методи не издържат на никаква критика.

За щастие намериха се и разбиращи хора сред тези, които са гледали предаването за момчето, “излекувало” диабета с клякания. Резултатите от проведеното обсъждане са изпратени в прокуратурата с искане за проверка на дейността на Генадий Малахов, разпространяващ опасни за живота съвети. Остава само да се надяваме, че това искане ще доведе до някакъв резултат – преди някой да е останал инвалид или да умре вследствие на препоръките, които се показват по телевизията, включително и по българската.

Цитат от книга на Малахов

Междувпрочем:

Нощните смени се оказаха дори по-вредни, отколкото смятаха лекарите. При 40% от доброволците, които са живели само 10 дни, работейки на нощни смени, са възникнали симптомите на преддиабетно състояние.

Източник: Блиц

*Диана.БГ: Публикуваме тази статия само за да дадем гласност и на друго мнение по повод на методите на Генадий Малахов. Преценката оставяме на читателите.